email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Anastase: Statul se imprumuta in fiecare zi pentru pensii

pensiistatlegi
Presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, a afirmat, duminica, la Sinaia, ca "statul se imprumuta in fiecare zi pentru pensii" si ca, daca in Romania punctul de pensie ar fi ramas la 45%, anul viitor statul ar fi trebuit sa imprumute cinci miliarde de euro, iar in 2012 alte sase miliarde.

Anastase a declarat, intr-o conferinta de presa, ca statisticile realizate in iulie 2009 aratau ca in Romania exista 5,7 milioane de pensionari si 4,9 milioane de angajati.
"Aceasta situatie nu poate sa continue si cred ca un act de responsabilitate din partea clasei politice este acela de a lua decizii pentru prezent, dar si pentru generatiile care vor veni", a spus Anastase.

Presedintele Camerei Deputatilor a precizat ca statul roman "deja se imprumuta in fiecare zi pentru a plati pensii ", iar calculele facute de PDL cu privire la propunerea opozitiei arata ca, daca punctul de pensie ar fi ramas pe sistemul de 45 la suta, anul viitor Romania ar fi trebuit sa imprumute cinci miliarde de euro, iar, in 2012, alte sase miliarde de euro.

"Asta e o realitate economica, careia PSD nu ii ofera nicio solutie. El este de fapt interesat nu sa ofere solutii economice, ci sa profite, electoral, de pe urma problemelor romanilor. Cresterea punctului de pensie, propunerea facuta de PSD, a demonstrat ca acesta vrea sa castige voturile pensionarilor transformand bugetul de pensii intr-un joc de tip Caritas, in care beneficiile pensionarilor pot creste fara nicio baza economica", a spus Anastase.

In ceea ce priveste varsta de pensionare, Anastase a spus ca nu va interveni nicio schimbare fata de prezent pana in anul 2014, iar dupa anul 2014 varsta de pensionare va creste cu aproximativ trei luni in fiecare an pana in anul 2030.

Anastase a explicat ca, la nivelul intregului continent european, s-a produs "un dezechilibru", generat pe de o parte de scaderea natalitatii si pe de alta parte de cresterea sperantei de viata, iar in aceste conditii trebuie luate "de acum" decizii in ceea ce priveste sistemul de pensii, "pentru ca generatiile sa poata sustine pensionarii de maine prin cei care muncesc si acum si in viitor".

Proiectul legii pensiilor a fost adoptat, miercuri, de Camera Deputatilor, cu 170 voturi "pentru", doua "impotriva" si trei abtineri, in absenta reperezentantilor PSD si PNL, dupa o dezbatere maraton in care parlamentarii care sustin Guvernul au reusit sa isi impuna amendamentele.

Sursa: MEDIAFAX.RO

NOUTATI Contabile 2024

Sinteza noutatilor legislative 2024:


TAX MEMO - MEMORATOR TAXE SI IMPOZITE!

->>  Numele obligatiei fiscale respective
->>  Ce act normativ se aplica
->>  Categorii de contribuabili vizati
->>  Termene de plata
->>  Ce declaratii trebuie depuse obligatoriu
->>  Exceptiile de la regula (daca exista)
->>  Observatii, precizari, recomandari, atentionari

Iti sunt acum disponibile doar in 30 sec.

...Vezi AICI detalii complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
pensiistatlegi


Data aparitiei: 20 Septembrie 2010

Votati articolul "Anastase: Statul se imprumuta in fiecare zi pentru pensii":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X