email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Firmele tinerilor beneficiaza de sume nerambursabile, garantii guvernamentale si scutiri la plata contributiilor sociale

firmecontributiiIMM-uri

Tinerii intreprinzatori pana in 35 de ani vor putea beneficia de un pachet de sprijin care va cuprinde alocatii financiare nerambursabile de cel mult 10.000 de euro, garantii guvernamentale la imprumuturi, precum si scutiri de la plata contributiilor sociale pentru o parte din angajatii firmelor infiintate de tineri, potrivit proiectului de OUG privind stimularea infiintarii si dezvoltarii microintreprinderilor apartinand intreprinzatorilor postat pe site-ul Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri (MECMA).

Astfel, potrivit proiectului de act normativ, tinerii care vor sa infiinteze o firma vor putea beneficia de alocatii financiare nerambursabile reprezentand cel mult 30%, dar nu mai mult de 10.000 euro sau echivalentul in lei din valoarea proiectului aferent planului de afaceri, dar si de garantii acordate de Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii SA (FNGCIMM) pentru creditele contractate de beneficiari pana la cel mult 80% din valoarea creditului solicitat, dar in limita sumei de 80.000 euro sau echivalentul in lei.

Obiectul de activitate al microinterrpindrii nu poate include activitati de intermedieri financiare si asigurari, tranzactii imobiliare, activitati de jocuri de noroc si pariuri, productie sau comercializare de armament, munitii, explozibili, tutun, alcool, substante aflate sub control national, plante, substante si preparate stupefiante si psihotrope, precum si activitatile excluse de normele europene cu privire la ajutorul de stat.

Potrivit proiectului, in afara obligatiilor stabilite prin actele normative in vigoare, aplicabile oricarui operator economic, microintreprinderea apartinand intreprinzatorului debutant are obligatia de a notifica in scris, Oficiul Teritorial pentru IMM si Cooperatie al Agentiei pentru Implementarea Proiectelor si Programelor pentru IMM (AIPPIMM) in a carui raza de competenta isi are sediul, in termen de cel mult 10 zile lucratoare de la infiintare, in vederea luarii in evidenta, precum si sa sa angajeze, cu contract de munca pe durata nedeterminata, si sa mentina in activitate cel putin doi salariati de la momentul obtinerii facilitatilor mentionate pana la pierderea calitatii de microintreprindere apartinand intreprinzatorului debutant.

De asemenea, trebuie sa reinvesteasca, anual, cel putin 50% din profitul realizat in anul fiscal precedent, sa depuna la AIPPIMM situatiile financiare semestriale si anuale, cu dovada inregistrarii acestora la autoritatile competente, precum si un raport semestrial de progres.

Tinerii inclusi in acest program vor beneficia de scutirea de la plata contributiilor de asigurari sociale datorate de angajatori, potrivit legii, pentru veniturile aferente timpului lucrat de cel mult 4 (patru) salariati, angajati pe durata nedeterminata. Aceasta perioada constituie stagiu de cotizare in sistemul public de pensii, iar pentru stabilirea si calculul drepturilor prevazute de Legea nr. 19/2000 privind sistemul public de pensii si alte drepturi de asigurari sociale se utilizeaza venitul brut realizat lunar, la care asiguratul datoreaza contributia individuala de asigurari sociale. Pentru fiecare salariat, scutirea nu se acorda pentru veniturile salariale lunare care depasesc cuantumul salariului mediu brut pe economie din anul anterior.

Potrivit proiectului de act normativ, calitatea de microintreprindere apartinand intreprinzatorului debutant se pierde la data de 31 decembrie a anului in care se implinesc trei ani de la data inregistrarii, la data la care activitatea microintreprinderii apartinand intreprinzatorului debutant a fost suspendata temporar, a incetat voluntar sau cand a fost declansata procedura de insolventa, precum si la implinirea a 45 de zile lucratoare de la data scadentei unei obligatii fiscale neindeplinite.

Agentia pentru Implementarea Proiectelor si Programelor pentru IMM are obligatia de a monitoriza si controla aplicarea prevederilor prezentei ordonante de urgenta, precum si de a prezenta Guvernului un raport anual cu privire la desfasurarea si efectele programului, pana cel mai tarziu la data de 31 martie.

Sursa: AGERPRES

NOUTATI Contabile 2024

Sinteza noutatilor legislative 2024:


TAX MEMO - MEMORATOR TAXE SI IMPOZITE!

->>  Numele obligatiei fiscale respective
->>  Ce act normativ se aplica
->>  Categorii de contribuabili vizati
->>  Termene de plata
->>  Ce declaratii trebuie depuse obligatoriu
->>  Exceptiile de la regula (daca exista)
->>  Observatii, precizari, recomandari, atentionari

Iti sunt acum disponibile doar in 30 sec.

...Vezi AICI detalii complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
firmecontributiiIMM-uri


Data aparitiei: 08 Octombrie 2010

Votati articolul "Firmele tinerilor beneficiaza de sume nerambursabile, garantii guvernamentale si scutiri la plata contributiilor sociale":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X