Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici

Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Raportul Gratuit

email
PLANUL DE CONTURI - toate modificarile aparute in 2017

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"PLANUL DE CONTURI - toate modificarile aparute in 2017"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
 Cartea Verde a Contabilitatii 2017

Monografie contabila restaurant

monografie contabilaOrdinul 3055/2009monografii contabile
Autor: Irina Coma, valabil la 30-Oct-2010

Intrebare:


Societatea la care lucrez va deschide un hotel cu un restaurant. Cei de la softul de gestiune mi-au propus urmatoarele inregistrari (evidenta cantitativ-valorica):


- toate intrarile de marfuri si materiale in contul 371 (atat la bar, cat si la bucatarie, fiecare produs vandut va fi conceput ca o reteta)

% = 401
371
4426

- descarcarea din gestiune pe baza bonurilor de consum si a retetarelor:

607 = 371

Promotii si politici de discount
Promotii si politici de discount

Vezi detalii

Operare SAGA. Exemple practice si recomandari
Operare SAGA. Exemple practice si recomandari

Vezi detalii

Ghid practic de Management financiar
Ghid practic de Management financiar

Vezi detalii



- vanzarea:
53115121 = %
707
4427

Raspuns:
Consider ca nu este corect ca materiile prime achizitionate sa fie inregistrate pe conturi de marfa, atata timp cat aceste produse achizitionate nu se vand ca atare ci se prelucreaza in baza retelor, urmand a se vinde produsele care rezulta din prelucrarea lor. Nu se respecta in acest caz reglementarile contabile dispuse prin Ordinul 3055/2009. Consecintele pentru nereflectarea corecta in evidenta contabila a operatiunilor economice sunt sanctiunile sub forma amenzilor pentru nerespectarea prevederilor legale.
 
Pentru astfel de activitate – si in special cea de restaurant se folosesc conturi specifice activitatii de productie.

Inregistrarile contabile care se preteaza pentru acest tip de activitate sunt urmatoarele:

achizitia materiilor prime, materiale consumabile care se prelucreaza si  intra in retete
 
                    %  = 401
 
               301
               302
               4426
-    achizitia marfii care nu se prelucreaza (in special produsele care se vand ca atare la bar)
 
                %   =   401
 
             381
             371
             4426
 
-    vanzare ( facturare
 
4111  =  %
 
                         701 – produse finite finite
 
                         707  - marfuri neprelucrarte
 
                         4427tva
                                
-    obtinerea de produse finite in baza retelor
 
                        345=711
 
-    descarcarea gestiunii cand sunt vandute
 
                    711=345
 
-    descarcarea gestiunii de materii prime in baza bonurilor de consum
 
                   601=301
 
-    descarcarea gestiunii de materiale consumabile
 
                    602=302
 
-    descarcarea gestiunii de marfuri neprelucrate (produse care se vand ca atare).
 
                     607=371
Ti-a placut acest articol? Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!

Data aparitiei: 10 Noiembrie 2010


Votati articolul "Monografie contabila restaurant":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 4 voturi


ClubContabilitate.ro - intrebarea zilei

Impozit inchiriere litoral locuinta cu mai mult de 5 camere , inregistrat PFA

Intrebare: buna ziua,
am o casa in Eforie Nord si inchiriez 2 luni pe perioada verii.
Am 12 camere in total .Pina acum am platit impozit forfetar, am infiintat un PFA in acest sens . Acum am inteles ca trebuie sa posed casa de marcat si sa fiu impozitat in sistem real ?Mentionez ca nu am angajati, ma ocup cu familia. multumesc

Raspuns: O pfa care calculeaza impozitul ca norma de venit, are venituri constante, la fel ca si in cazul...... » citeste tot raspunsul aici

Alte articole publicate in data de 10 Noiembrie 2010 ARTICOLE SIMILARE

Opinia ta conteaza! Scrie-ne mai jos ce parere ai despre acest subiect dar si ce alte subiecte din domeniu te intereseaza si ai dori sa scriem despre ele!


Daca ai intrebari care necesita consultanta in contabilitate, le poti adresa pe www.PortalContabilitate.ro sau www.ClubContabilitate.ro. Va multumim!


X
user
user

Intrebare antispam: 5 + 2 =
  Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare

Comentarii articol

Postat de: user
Buna ziua, Este corecta tinerea evidentei contabile la pret de achizitie pentru domeniul alimentatiei publice-restaurant? Intrarile se fac pe 301 si 371-bar la cost de achizitie, iar adaosul dr poate afla prin diferenta cu 707. Productia pentru bucatarie se face tot la cost de achizitie si se transfera la marfa. Imi puteti da si temeiul legal in cazul in care nu este corect?
Data adaugarii: 22-Ian-2017
Postat de: ad*****
Raspunsul este dat de cineva care nu a are experienta "de teren". 4111 = % 701, 707 .. ???!!! Trebuie luat si CNP-ul?
Data adaugarii: 28-Nov-2012
Postat de: pr*****
Inregistrarile contabile prezentate de IRINA COMA sunt corecte si foarte bine exemplificate.
Data adaugarii: 11-Nov-2010
Postat de: mi*****
rezolvarea propusa de firma de firma de soft este una 'soft' si tot atat de corecta ca si cea prpusa de dvs numai ca: -firma de soft va propune o formula simpla care se aplica cu succes, mai ales in regimul all inclusiv, dar si in regim ramanesc; -iar solutia propuse de dvs e ... corecta si ea, dar tr sa mai anagajati unul sau doi oameni care sa conduca evidentele. Probabil proveniti, ca si contabil din sistemul bugetar, si in acest caz va inteleg. Ati mancat un ban pe o munca facuta in zadar, si trebuie sa complicam lucrurile cat mai mult ca sa aratam cat suntem noi de dotati intelectual Vedeti cum rezolva aceste probleme vecinii nostrii BULAGARI, TURCI, GRECI, si dupa aceea sa va permiteti sa dati lectii de contabilitate. Astept replica.
Data adaugarii: 11-Nov-2010
Adauga acest articol in site-ul tau

Subiectele saptamanii

MonitorulJuridic.ro - Cel mai bun serviciu de monitorizare a actelor publicate in Monitorul Oficial

Newsletter zilnic GRATUIT

PLANUL DE CONTURI - toate modificarile aparute in 2017
Aboneaza-te la newsletterul Contabilul.ro si primesti gratuit Raportul special "PLANUL DE CONTURI - toate modificarile aparute in 2017".
Stiri si analize economice
SATI

Atentie, Contabili!

PLANUL DE CONTURI s-a modificat!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCA GRATUIT Raportul Special
"PLANUL DE CONTURI - toate modificarile aparute in 2017"


email
Da, vreau sa primesc newsletterul zilnic cu informatii si oferte contabile
X