email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

18 luni pentru inregistrarea pentru plata online a taxelor si impozitelor

taxeimpoziteonline

Executivul a adoptat in sedinta de joi o Hotarare de Guvern privind aprobarea dezvoltarii si implementarii sistemului national electronic de plata online a taxelor si impozitelor, a anuntat primul-ministru Emil Boc. 

Institutiile publice vor avea la dispozitie maximum 18 luni pentru a se inregistra in Sistemul National de Plata a Taxelor si Impozitelor dupa ce Guvernul a adoptat, in sedinta de miercuri, o hotarare in acest sens.

Cele mai importante administratii publice vor fi inregistrate insa de la 1 ianuarie 2011, a precizat ministrul Comunicatiilor Valerian Vreme.

„Este un element extrem de important in modernizarea sistemului de plata a impozitelor si taxelor din Romania . Practic orice cetatean din Romania va putea in viitor,  de acasa, de la calculator, sa-si plateasca impozitele si taxele on-line, noi astazi creand cadrul legal prin adoptarea acestei hotarari de Guvern”,  a declarat premierul Emil Boc.

Ministrul Comunicatiilor si Societatii Informationale, Valerian Vreme, a subliniat ca incepand cu 1 ianuarie 2011 sistemul va fi operational.

  “Sistemul are ca principal scop eliminarea cozilor la ghiseu, respectiv generarea de economii in bani si timp atat pentru cetatean, cat si pentru persoanele juridice si administratie”, a apreciat ministrul Comunicatiilor si Societatii Informationale.

  Ministrul Comunicatiilor si Societatii Informationale a precizat ca beneficiarii acestui sistem vor fi toti romanii, inclusiv cetatenii aflati in strainatate, care vor putea efectua plati de taxe si impozite, printr-o singura actiune.  

Valerian Vreme a declarat ca actul normativ aprobat astazi stabileste un calendar de inregistrare in sistem a tuturor institutiilor publice din Romania , in functie de dimensiunea comunitatilor. De asemenea, „conform calendarului agreat, Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale va transmite catre institutiile publice din Romania un ghid de inregistrare si interfatare cu sistemul de plati”, a afirmat ministrul.

Sistemului national electronic de plata online a taxelor si impozitelor a fost elaborat si va fi implementat de Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale impreuna cu Centrul National de Management pentru Societatea Informationala si in colaborare cu APERO (Asociatia pentru Plati Electronice a Principalelor Banci din Romania). 

Valerian Vreme a precizat ca sistemul national electronic de plata online a taxelor si impozitelor a fost dezvoltat din fonduri private de catre APERO (Asociatia pentru Plati Electronice a Principalelor Banci din Romania ), statul roman nesuportand niciun cost de dezvoltare.

NOUTATI Contabile 2024

A aparut: Ghidul Practic al Monografiilor Contabile 2024


Nu rata ghidul practic care te scoate acum din impasul generat de orice inregistrare contabila!

76 monografii, de maxima actualitate, intocmite impecabil, dezvoltate dupa o structura completa:

Prezentarea cadrului legal
• Noutatile legislative legate de subiectul dezbatut
• Tratamentul contabil exemplificat prin cazuri practice si exemple
• Inregistrarile contabile aferente fiecarui caz practic prezentat
• Tratamentul din punct de vedere fiscal, al TVA si al impozitului pe profit
• Atentionari, recomandari, sfaturi referitoare la subiect

...Vezi AICI detaliile complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
taxeimpoziteonline


Data aparitiei: 25 Noiembrie 2010

Votati articolul "18 luni pentru inregistrarea pentru plata online a taxelor si impozitelor":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X