email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Varianta viabila la insolventa: Restructurarea extrajudiciara a obligatiilor societatilor comerciala

insolventasocietate comercialasoutionare extrajudiciara

Este un principiu general acceptat in plan international ca restructurarile realizate in afara procedurilor judiciare de insolventa aduc foarte multe beneficii celor implicati, ele fiind mult mai flexibile si eficiente decat cele judiciare.

Tocmai de aceea, inainte ca un caz de insolventa sa fie dedus solutionarii unei instante judecatoresti, o optiune ce poate sta la indemana debitorilor si creditorilor este aceea de a ajunge la o solutie informala sau o restructurare financiara prin negocieri extrajudiciare, in care ambele parti incearca sa ajunga la un acord prin care sa se modifice termenii obligatiei si sa se permita debitorului sa isi continue in mod normal activitatea economica.

Demersurile de restructurare extrajudiciara:

a) permit societatilor comerciale viabile sa isi continue activitatea si sa treaca cu succes de perioadele in care se confrunta cu dificultati financiare;

b) permit institutiilor financiare si altor creditori sa isi reduca pierderile;

c) conduc la evitarea impactului economic si social pe care il au cazurile majore de faliment al societatilor comerciale;

d) reduc volumul de activitate al instantelor judecatoresti;

e) au efecte pozitive asupra altor parti interesate (clienti, angajati, furnizori si investitori), deoarece o entitate aflata in proces de restructurare extrajudiciara continua si functioneze;

f) sunt mai eficiente si mai eficace decat procedurile judiciare (termene de solutionare mai scurte si rate de recuperare mai mari);

g) contribuie la dezvoltarea increderii in corectitudinea, transparenta si nivelul de asumare a raspunderii in randul comunitatii de afaceri.

CAPITOLUL I - Scopul si domeniul de aplicare

Prezentul Ghid ofera societatilor comerciale debitoare, creditorilor acestora si instituiilor publice competente indrumari pentru derularea negocierilor in vederea restructur [1]rii obligatiilor in afara cadrului judiciar.

Principiile prevazute de prezentul ghid si notele de indrumare pentru aplicarea acestora au caracter de recomandare, scopul lor fiind de a furniza debitorilor si creditorilor acestora un instrument conceput pe baza celor mai bune practici internationale in aceasta materie.

Principiile de derulare a negocierilor extrajudiciare pot fi folosite, in masura compatibilitatii lor, si in negocierile dintre debitor si creditori in procedura mandatului ad-hoc si a concordatului preventiv.

CAPITOLUL II  Negocieri voluntare de restructurare extrajudiciara

Articolul 1

Rezultate

Rezultatul urmarit prin negocierile voluntare de restructurare extrajudiciara il reprezinta elaborarea unui plan de restructurare acceptat de debitor si de creditorii relevanti, plan care sa permita continuarea activitatii debitorului si acoperirea totala sau partiala a obligatiilor acestuia. Daca acest rezultat nu se concretizeaza, alternativele posibile unt declansarea unei proceduri judiciare de preinsolventa (mandat ad-hoc sau concordat preventiv) sau de insolventa. In ambele situatii.....

CLICK AICI SI CITESTE INTEGRAL GHIDUL PENTRU RESTRUCTURAREA EXTRAJUDICIARA  

NOUTATI din Legislatia Contabila

PFA 2024. Ce SOLUTII si AVANTAJE mai sunt?


Important: PFA-urile au fost grav lovite de modificarile Codului Fiscal Mai e ceva de facut pentru a fi rentabile?
Legislatia pentru PFA s-a schimbat!

CUM se aplica, CAT ne afecteaza si (mai ales)
CE SOLUTII exista pentru a ne salva?

Afla acum care sunt solutiile ingenioase oferite de expertul Horatiu Sasu parcurgand lucrarea PFA/II/IF: Taxe, impozite, deduceri, contributii!
Vei gasi aici explicatii si exemple 100% practice, cu aplicabilitate certa si imediata!

...Vezi AICI detaliile complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
insolventasocietate comercialasoutionare extrajudiciara


Data aparitiei: 25 Noiembrie 2010

Votati articolul "Varianta viabila la insolventa: Restructurarea extrajudiciara a obligatiilor societatilor comerciala":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X