email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

1,2 miliarde lei alocati de Guvern pentru plata datoriilor

datoriiarierateplata arieratelor

Guvernul a alocat 1,220 miliarde lei de la Fondul de Rezerva ministerelor Transporturilor, Mediului, Dezvoltarii Regionale, Internelor, Apararii si Finantelor. Ministerele au primit, in urma sedintei de miercuri a Guvernului, sumele necesare pentru plata datoriilor pe care le au fata de agentii economici care au avut contracte cu statul, o parte din suma fiind destinata si platilor pe care trebuie sa le faca primariile.

„Aproape jumatate din aceasta suma, respectiv 593 milioanele lei, au fost destinate platii arieratelor in domeniul transporturilor. Este o masura cu impact asupra mediului privat si, in egala masura, Guvernul isi respecta angajamentele luate fata de agentii economici si fata de FMI si BM cu privire la reducerea arieratelor in economie”, a afirmat purtatorul de cuvant al Guvernului, Ioana Muntean.

Ea a mentionat ca au fost adoptate doua Hotarari de Guvern. Astfel, Ministerul Transporturilor este principalul beneficiar al hotararii Guvernului si va primi 550 milioane lei pentru plata unor datorii mai vechi de 90 de zile sau chiar vechi de un an.

„Din aceasta suma, 64 milioane lei vor fi indreptate catre operatorii de transport ce acorda facilitati pensionarilor, studentilor si elevilor, 42,5 milioane lei pentru plata reparatiilor la metrou. Pentru lucrari de  intretinere a infrastructurii rutiere a fost alocata suma 44,8 milioane lei, iar 115 milioane lei vor merge catre cei care au lucrat la construirea drumurilor nationale. Suma de 241,8 milioane lei este destinata platii lucrarilor de reabilitare a cailor ferate”, a spus Muntean.

Ea a mai aratat ca printr-o alta Hotarare de Guvern, tot Ministerului Transporturilor i s-a alocat suma de 43 milioane lei pentru operatorii si constructorii care au reabilitat reteaua de drumuri si cale ferata si care au la randul lor datorii la buget, asa ca Guvernul se astepta ca o parte din bani sa se intoarca la buget pana la sfarsitul acestui an.

„Tot pentru plata unor datorii acumulate au fost alocate 68 milioane lei pentru Ministerul Mediului. Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului i-au fost alocate 71 milioane lei pentru achitarea primei de la stat acordate tinerilor care economisesc in vedrea construirii locuintelor si pentru suplimentarea bugetului ANL. Bugetul Ministerului Administratiei si Internelor se va suplimenta cu 187 milioane lei, iar cel al Ministerului Apararii cu 16 milioane lei”, a spus Muntean.
 
Autoritatile locale au primit de la Guvern 86 milioane lei pentru plata arieratelor.
„Totodata, au fost suplimentate sumele defalcate din TVA pentru echilibrarea bugetelor autoritatilor locale, fiind alocate 86 milioane lei pentru sustinerea primariilor la plata arieratelor”, a mai afirmat purtatorul de cuvant al Guvernului.

La randul sau, Ministerul Finantelor a primit 200 milioane lei, care urmeaza sa fie transferati ministerelor Transporturilor si Mediului pentru finantarea unor proiecte PHARE si ISPA.

NOUTATI Contabile 2024

Manualul de Inventariere a fost actualizat cu Legea 296/2023 si OMFP 1447/2023!


 ATENTIE!

Acum exista reguli noi privind procedura de inventariere, introduse de:

  • Codul fiscal
  • OMFP 3067/2018
  • Legea 163/2018 care permite distribuirea de dividende pe parcursul anului
  • OMFP 3103/2017
  • Legea 296/2023 privind unele masuri fiscal-bugetare pentru asigurarea sustenabilitatii financiare a Romaniei pe termen lung
  • OMFP 1447/2023 pentru modificarea si completarea unor reglementari privind documentele financiar-contabile

  Explicatii complete gasiti in ghidul Manualul de inventariere. Societati comerciale. PFA. ONG.

...Vezi AICI detaliile complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
datoriiarierateplata arieratelor


Data aparitiei: 16 Decembrie 2010

Votati articolul "1,2 miliarde lei alocati de Guvern pentru plata datoriilor":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X