email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Alerta contabila: MFP schimba Legea contabilitatii

legea contabilitatiiministerul finantelorreglementari contabile


Guvernul a lansat spre dezbatere publica o ordonanta de urgenta prin care intentioneaza  modificarea si completarea Legii contabilitatii (nr. 82/1991). Prin acest proiect, Ministerul Finantelor Publice intentioneaza introducerea obligativitatii depunerii situatiilor financiare anuale si a situatiilor financiare consolidate de catre societatile comerciale numai la unitatile teritoriale ale Ministerului Finantelor Publice. De asemenea, se urmareste reglementarea responsabilitatii persoanelor care  organizeaza si conduc contabilitatea, pecum si separarea prevederilor referitoare la organizarea si conducerea contabilitatii, de cele referitoare la semnarea situatiilor financiare anuale.

Potrivit proiectului de ordonanta de urgenta, firmele trebuie sa stipuleze in mod expres ca, in toate situatiile si pentru toate categoriile de entitati, inregistrarea, evaluarea si prezentarea elementelor de natura activelor, datoriilor si capitalurilor proprii, se efectueaza conform reglementarilor contabile aplicabile. De asemenea, in cazul operatiunilor de reorganizare, trebuie stabilite persoanele care raspund de arhivarea documentelor justificative si a registrelor de contabilitate.

Totodata, se intentioneaza introducerea de prevederi privind intocmirea, auditarea si depunerea situatiilor financiare anuale de catre subunitatile inregistrate in Romania, care apartin unor persoane juridice cu sediul in strainatate. Mai mult, se urmareste completarea categoriilor de entitati cuprinse in definitia persoanelor juridice de interes public, entitati ale caror situatii financiare sunt supuse auditului statutar si introducerea de prevederi referitoare la situatia cand exercitiul financiar difera de anul calendaristic, pentru anumite categorii de entitati. De asemenea, se doreste introducerea de prevederi referitoare la depunerea la unitatile teritoriale ale Ministerului Finantelor Publice a situatiilor financiare anuale intocmite cu ocazia fuziunii sau divizarii si abrogarea prevederilor referitoare la contabilitatea destinata analizarii costurilor programelor aprobate, pana cand abordarea bugetara va fi aceeasi cu cea contabila.

Proiectul de ordonanta de urgenta prevede si introducerea posibilitatii ca situatiile financiare anuale ale persoanelor juridice care au inregistrat o cifra de afaceri sub plafonul stabilit prin ordin al ministrului finantelor publice sa fie semnate de administratori, in scopul reducerii costurilor administrative ale acestora.

Nu in ultimul rand, guvernul vrea sa actualizeze si prevederile privind contraventiile prevazute in lege si sanctionarea acestora.

Pentru a citi integral Proiectul pentru noua Ordonanta de urgenta
CLICK AICI >>>


Autor: Adrian Popa


NOUTATI din Legislatia Contabila

Decontarile de la A la Z


Atentie la 5 tipuri de operatiuni de decontare care pun probleme in practica
 1.  Decontarea prin compensare
 2.  Darea in plata in contul dividendelor
 3.  Avantaje in natura sau cheltuieli sociale
 4.  Decontarea achizitiilor/vanzarilor cu plata in rate
 5.  Decontarile din operatiuni in participatie

Lucrarea Decontarile de la A la Z, realizata de reputatul specialist Olga Crevelescu, are marele merit ca grupeaza intr-un singur loc explicatii profesioniste si complete despre toate tipurile de decontari!

...Vezi AICI detalii complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
legea contabilitatiiministerul finantelorreglementari contabile


Data aparitiei: 23 Decembrie 2010

Votati articolul "Alerta contabila: MFP schimba Legea contabilitatii":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X