email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Plata impozitelor: Persoanele fizice pot achita la banca

plata impozitelorbancapersoane fizice


Formarea si utilizarea resurselor derulate prin trezoreria statului si pentru modificarea art. 52 din Legea nr. 500/2002 privind finantele publice a fost reglementata in OUG nr. 121/2010.

Ministerul Finantelor Publice este imputernicit sa deschida, pe baza de conventii incheiate intre parti, conturi tranzitorii la institutii de credit, in vederea colectarii veniturilor bugetelor componente ale bugetului general consolidat de la contribuabilii persoane fizice, platitori de impozite, contributii, taxe sau alte venituri bugetare, clienti ai institutiilor de credit respective.

Codul numeric personal atribuit potrivit legii speciale este valabil si utilizat pentru identificare fiscala al contribuabililor persoane fizice valabil pentru plata obligatiilor bugetare care se achita in contul tranzitoriu.


Contribuabilii persoane fizice pot dispune plati in contul tranzitoriu deschis pe numele Ministerului Finantelor Publice la aceeasi institutie de credit la care acestia isi au deschise conturile curente, pentru achitarea obligatiilor bugetare, fara perceperea de comisioane bancare.

Pentru operatiunile de plati efectuate in contul tranzitoriu deschis pe numele Ministerului Finantelor, momentul platii este data la care bancile debiteaza contul platitorului pe baza instrumentelor de decontare specifice, mesajele electronice de plata fiind transmise de catre institutia de credit initiatoare Ministerului Finantelor Publice in sistem informatic, concomitent cu transferul sumelor colectate zilnic in contul deschis la Trezoreria operativa centrala.

Actul normativ mai stabileste ca Ministerul Finantelor Publice poate sa deschida conturi colectoare la institutii de credit, in scopul incasarii sumelor achitate online de catre contribuabili persoane fizice catre bugetele componente ale bugetului general consolidat.

Virarea de catre institutiile de credit a sumelor achitate online de catre contribuabili persoane fizice in conturile colectoare deschise la Trezoreria Statului pe bugete componente ale bugetului general consolidat se face in termen de o zi lucratoare de la data autorizarii tranzactiei.

NOUTATI Contabile 2024

Sinteza noutatilor Contabile din 2024:


• Aplicarea sistemului e-Factura
• Sistemul RO e-Transport
• Sistemul garantie-returnare (RetuRO)
• Raportarea SAF-T
• Managementul stocurilor – implicatii fiscale si raportarea in SAF-T
• Prelucrare stocuri in sistem lohn

Descopera TOATE noutatile contabile in Ghidul practic al contabilitatii in 2024. Legislatie explicata - Exemple detaliate - Monografii contabile complete.

...Vezi AICI detalii complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
plata impozitelorbancapersoane fizice


Data aparitiei: 06 Ianuarie 2011

Votati articolul "Plata impozitelor: Persoanele fizice pot achita la banca":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X