email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Chestionar: Doar 10% dintre contabili si-au luat deja Certificatul Digital

certificat digital
Pentru a putea avea o imagine clara si concreta a impactului pe care Certifcatul digital obligatoriu pentru depunerea declaratiilor in 2011il are asupra muncii dumneavoastra de profesionisti in fiscalitate si contabilitate v-am rugat sa participati la un sondaj referitor la Certificatul Digital obligatoriu pentru depunerea declaratiilor in 2011.

Iata raspunsurile dumneavoastra.

(Evident, Multumim tuturor celor care au participat la chestionarul privind obtinerea Certificatului digital)

In urma sondajului, peste 4000 de specialisti practicieni in fiscalitate si contabilitate au raspuns intrebarilor noastre.

  Prima noastra intrebare se referea la cati dintre dumneavoastra ati obtinut deja acest certificat.  87,65% dintre raspunsuri au raspuns ca nu au acest certificate, cu variantele “Nu am obtinut certificatul (52,3%)” si “inca nu, ma gandescu groaza la el” (35,35). Doar 12,35 % au spus ca au deja acest certificat digital, ceea ceste destul de ingrijorator pentru autoritati. 


  Puteti vedea mai jos reprezentarea grafica, doar cei cu culoarea galberna reprezentand procentul “fericitilor” detinatori de certificat digital.



 




A doua intrebare s-a adresat celor care nu au inca acest certificat digital, cu rugamintea de a ne preciza cand intentioneaza sa-l obtina. 29,8% dintre respondenti vor sa-l ia in luna iulie, atunci cand expira termenul limita, in timp ce 29,5% doresc sa-l aiba pana in aprilie. Mult mai mare este procentul celor care si-au fixat ca termen luna martie: 40,7%

 
Raspunsurile de mai jos va pot ajuta si pe dumneavoastra, daca sunteti in aceasta situatie, cu o informatie utila. Martie pare a fi cea mai aglomerata luna in privinta acestui certificat, asa ca incercati sa o evitati.

 

 
In fine, ultima intrebare: ce va impiedica sa obtineti Certificatul Digital? Aici cele mai multe raspunsuri au indicat Timpul si Banii, de fapt problemele principale in aceste vremuri de restriste. Interesant este insa faptul ca au existat si multi contabili care au spus ca nu au absolut nici o problema cu noul sistem, care li se pare o idee excelenta.

 

 

Concluzia este ca, pana acum, putin peste 10% dintre contabili au Certificatul Digital. E drept, mai sunt inca 6 luni pana la termenul limita, dar cifrele sunt cat se poate de mici.

 

 

 

 

 

 

 

NOUTATI din Legislatia Contabila

Decontarile de la A la Z


Atentie la 5 tipuri de operatiuni de decontare care pun probleme in practica
 1.  Decontarea prin compensare
 2.  Darea in plata in contul dividendelor
 3.  Avantaje in natura sau cheltuieli sociale
 4.  Decontarea achizitiilor/vanzarilor cu plata in rate
 5.  Decontarile din operatiuni in participatie

Lucrarea Decontarile de la A la Z, realizata de reputatul specialist Olga Crevelescu, are marele merit ca grupeaza intr-un singur loc explicatii profesioniste si complete despre toate tipurile de decontari!

...Vezi AICI detalii complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
certificat digital


Data aparitiei: 17 Ianuarie 2011

Votati articolul "Chestionar: Doar 10% dintre contabili si-au luat deja Certificatul Digital":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X