email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Regimul fiscal al biletelor de intrare la cazinouri si jocuri de noroc tip slot-machine

codul fiscalcazinouritaxaoug 117
Prin Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr. 117/2010 pentru modificarea si completarea Legii nr. 571/2003 privind Codul Fiscal si reglementarea unor masuri financiar-fiscale, pentru organizatorii de jocuri de noroc caracteristice activitatii cazinourilor, a fost stabilita obligatia de a permite accesul in locatiile autorizate numai pe baza unui bilet de intrare pentru fiecare persoana care intra in cazinou, precum si a organizatorilor de jocuri de noroc tip slot-machine de a incasa biletul de intrare de la jucatori.

Potrivit prevederilor ordonantei, taxa de acces pentru jocurile de noroc caracteristice activitatii cazinourilor este de 20 lei, iar taxa de acces pentru jocurile tip slot-machine este de 5 lei.

Biletele de intrare necesare pentru incasarea taxei de acces sunt formulare cu regim special de tiparire, inseriere si numerotare, fiind produse cu elemente de securizare impotriva falsificarii si contrafacerii.
Producerea acestor bilete de intrare se realizeaza de catre Compania Nationala „Imprimeria Nationala” SA.

Organizatorii de jocuri de noroc sunt obligati sa faca dovada ca detin licenta de organizare a jocurilor de noroc si autorizatie de exploatare pentru jocuri de noroc caracteristice activitatii cazinourilor sau pentru jocuri de noroc tip slot-machine, odata cu solicitarea pentru tiparirea biletelor de intrare.

Tiparirea biletelor de intrare se face in urma unei comenzi scrise a organizatorului de jocuri de noroc catre CN „Imprimeria Nationala” SA, formularul de comanda fiind, de asemenea, document tip produs de CN „Imprimeria Nationala” SA cu elemente de securizare impotriva falsificarii si contrafacerii.

Ridicarea biletelor de intrare se face de catre persoane delegate ale organizatorilor de jocuri de noroc, imputernicite in acest sens prin delegatie scrisa, termenul de livrare fiind de maximum 10 zile lucratoare de la data efectuarii platii.

Biletele de intrare pentru jocurile de noroc caracteristice activitatilor cazinourilor si pentru jocurile de noroc tip slot-machine vor avea doua parti: marca de control si biletul de intrare propriu-zis si vor contine urmatoarele elemente: denumirea organizatorului de jocuri de noroc, codul de inregistrare fiscala, numarul licentei de exploatare a jocurilor de noroc, tariful biletului. Partea denumita „Bilet de intrare” va purta mentiunea „Biletul se pastreaza pentru control”.

Organizatorii de jocuri de noroc caracteristice activitatilor cazinourilor si de jocuri de noroc tip slot-machine au obligatia sa inscrie cu datiera data si ora emiterii biletului catre client, atat pe marca de control, cat si pe biletul de intrare.

Atentie! Biletele de intrare care nu contin toate elementele si informatiile legale nu sunt valabile.

Organizatorii de jocuri de noroc sunt obligati sa pastreze in arhiva toate marcile de control de la biletele de intrare vandute, pe o perioada de 5 ani, acestea constituind documente justificative.
*
Baza legala: Ordinul ministrului Finantelor Publice nr. 52/2011 pentru aprobarea conditiilor de emitere a biletelor de intrare la jocurile de noroc caracteristice activitatilor cazinourilor si la jocurile de noroc tip slot-machine, publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 37/2011; art. III din Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr. 117/2010 pentru modificarea si completarea Legii nr. 571/2003 privind Codul Fiscal si reglementarea unor masuri financiar-fiscale, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 891/2010.

NOUTATI din Legislatia Contabila

Decontarile de la A la Z


Atentie la 5 tipuri de operatiuni de decontare care pun probleme in practica
 1.  Decontarea prin compensare
 2.  Darea in plata in contul dividendelor
 3.  Avantaje in natura sau cheltuieli sociale
 4.  Decontarea achizitiilor/vanzarilor cu plata in rate
 5.  Decontarile din operatiuni in participatie

Lucrarea Decontarile de la A la Z, realizata de reputatul specialist Olga Crevelescu, are marele merit ca grupeaza intr-un singur loc explicatii profesioniste si complete despre toate tipurile de decontari!

...Vezi AICI detalii complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
codul fiscalcazinouritaxaoug 117


Data aparitiei: 19 Ianuarie 2011

Votati articolul "Regimul fiscal al biletelor de intrare la cazinouri si jocuri de noroc tip slot-machine":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 2 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X