email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Comision urias la banii scosi de la bancomat: vrei 10, primesti doar 5

comisionATM
Mass-media de specialitate a facut o analiza atenta a taxelor si comisioanelor percepute de banci, realizand un top al celor mai absurde „biruri” impuse de bancheri. De multe ori, aceste sume sunt platite in necunostinta de cauza de catre clienti. Numai solicitarea periodica a extraselor de cont ii poate ajuta pe acestia sa constientizeze „jecmanirea”. Incont.ro a inclus printre comisioanele greu de explicat cel pentru depunerea de numerar in cont, comisionul pentru inchiderea unui cont, comisionul pentru mutat banii dintr-un cont in altul in aceeasi banca si asa mai departe.

Pe lista se mai afla comisioane pentru depunerea si retragerea de numerar sau pentru tranzactiile interbancare. Acestea variaza: de la 0,2 lei pentru retragerea de numerar de la bancomatul bancii la care ai deschis contul pana la 5-6 lei pentru o retragere de 100 de lei, daca apelezi la bancomatul altei banci. O persoana care isi foloseste des cardul si scoate de multe ori bani de la bancomat poate plati si 400 de comisoane intr-un singur an, a constatat sursa citata.

Pe langa deja clasicele comisioane pentru administrarea contului, unele banci percep si comision pentru schimbarea PIN-lui.

Mai departe, in Romania, se platesc cele mai multe taxe si impozite din UE, dupa cum bine spune un studiu recent al Bancii Mondiale.

De asemenea, studiul mai arata ca tara noastra ocupa pozitia a patra in lume la numarul de taxe si impozite platite de contribuabili si ca in total romanii platesc nici mai mult nici mai putin decat 540 de taxe.
Printre taxele absurde din Romania se remarca taxa pe orarul de activitate. Aceasta se plateste de catre companii in Prahova, la Plopeni, si este de 200 de lei pentru orarul de activitate. De asemenea, taxa trebuie aprobata anual, contra unei alte taxe asemanatoare de 100 de lei.
 
Se adauga comisoanele de administrare de cont si altele ocazionale, cum ar fi cel pentru schimbarea PIN-ului. Unele banci percep o suprataxa daca depui o suma egala sau mai mare de 50 de lei in monede de metal.

Printre exemplele concrete se numara acesta: La BCR ai cel mai mare comision daca scoti bani de la ATM-ul altei banci adica poti ajunge in situatia "putin absurda" in care pentru 10 lei scosi sa platesti in jur de 5 lei.
 
O banca poate sa incaseze si 900 de lei din comisioane de la un singur client, au constatat cei de la Incont.ro. Nu este de mirare ca 81% dintre romani considera ca bancile percep comisioane mult prea mari!

NOUTATI Contabile 2024

Stiati ca lipsa politicilor si procedurilor contabile este amendadata cu pana la 4.000 lei?


Comandati chiar acum pachetul complet pentru intocmirea politicilor si procedurilor contabile!

In plus, beneficiati de TRANSPORT GRATUIT pentru cumparaturi a caror valoare depaseste 247 lei (TVA inclusa)!

Pachet Complet pentru intocmirea politicilor si procedurilor contabile cuprinde:

  Stick Manual de politici contabile (100% editabil)
  Stick Proceduri contabile pentru societati comerciale (100% editabil)

Grabiti-va sa comandati ACUM pachetul dvs. cu politici si proceduri contabile!

...Vezi AICI detaliile complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
comisionATM


Data aparitiei: 02 Februarie 2011

Votati articolul "Comision urias la banii scosi de la bancomat: vrei 10, primesti doar 5":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

  • ANAF: 15 aprilie, noul termen pentru iesirea din sistemul de impozitare al microintreprinderilor

    • Update 28 martie 2024:  ANAF a anuntat ca termenul limita pentru declararea iesirii din sistemul de impozitare al microintreprinderilor va fi extins pana la data de 15 aprilie 2024. Initial, firmele mici erau obligate sa depuna Declaratia 700 pana la data de 31 martie pentru a iesi din sistemul de impunere pe veniturile microintreprinderilor. Guvernul urmeaza sa adopte modificarea propusa in aceasta saptamana. In cele ce urmeaza, va prezentam anu...» citeste mai departe aici

  • Factura emisa anul trecut si primita in 2024. Putem deduce TVA?

    • In cele ce urmeaza veti afla daca putem deduce TVA din facturi primite si inregistrate in 2024, dar a caror data de emitere este in 2023. Deducere TVA pentru o factura emisa anul trecut Pentru deducerea TVA din facturile primite pentru bunuri sau servicii, persoana inregistrata ca platitor de tva trebuie sa indeplineasca doua conditii: - sa detina o factura emisa in conformitate cu prevederile art. 319, precum si dovada platii in cazul achizitiilo...» citeste mai departe aici

  • Imprumut acordat de societate catre asociatul unic: atentie la suma maxima prevazuta de lege!

    • In prezentul studiu de caz, ne propunem sa analizam aspectele legale ale imprumutului acordat de societate catre asociatul unic. Veti afla in randurile de mai jos care este suma maxima ce poate fi imprumutata, modalitatea de plata si textul de lege aplicabil in contextul legislatiei in vigoare. Imprumut acordat de societate catre asociatul unic: studiu de caz Intrebare: "O societate comerciala poate imprumuta asociatul unic? Care este...» citeste mai departe aici

  • CUM si UNDE ne putem plati obligatiile fiscale: Ghid ANAF privind modalitatile plata

    • Cu scopul de a informa contribuabilii, ANAF a publicat o brosura cu modalitatile de plata disponibile catre institutie. Aceasta initiativa are ca obiectiv principal simplificarea si eficientizarea procesului de plata a taxelor si impozitelor, oferind contribuabililor o intelegere clara a tuturor optiunilor disponibile. Impozite, taxe, contributii si alte sume datorate - CUM si UNDE putem plati Contribuabilii isi pot indeplini obl...» citeste mai departe aici

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X