email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ANAF va prelua debitele datorate de angajatori ITM-ului

anafitmcreantecomision

Potrivit prevederilor art. 2 din Legea nr. 130/1999 privind unele masuri de protectie a persoanelor incadrate in munca, republicata, carnetele de munca ale salariatilor incadrati la angajatorii prevazuti la art. 1 din acelasi act normativ se pastreaza si se completeaza de catre inspectoratele teritoriale de munca in a caror raza teritoriala isi are sediul angajatorul.

De asemenea, potrivit prevederilor art. 3 din Legea nr. 130/1999, la solicitarea unor angajatori care au posibilitatea de a pastra si completa carnetele de munca ale salariatilor, inspectoratele teritoriale de munca puteau aproba ca aceste operatiuni sa fie efectuate de catre acestia, urmand ca verificarea si certificarea inscrierilor efectuate sa fie facute de inspectoratele teritoriale de munca.

Pentru prestarea serviciilor la care am facut referire anterior, inspectoratele teritoriale de munca au perceput un comision diferentiat de 0,75%, respectiv 0,25% aplicat la fondul de salarii, sume care au constituit venituri proprii ale Inspectiei Muncii.

Guvernul Romaniei a adoptat o Ordonanta de Urgenta privind preluarea de catre Agentia Nationala de Administrare Fiscala a debitelor fiscale reprezentand comisionul datorat de angajatori inspectoratelor teritoriale de munca in baza Legii nr. 130/1999 privind unele masuri de protectie a persoanelor incadrate in munca.
 
„Avand in vedere faptul ca, in prezent, bugetul de stat are de recuperat debite restante de la angajatorii care datoreaza sume cu titlu de comision, in baza Legii nr. 130/1999, precum ÅŸi faptul ca incepand cu data de 1 februarie 2011 a fost abrogata Legea nr.130/1999 privind unele masuri de protectie a persoanelor incadrate in munca, republicata, ne aflam in situatia in care nu exista nici un organ de specialitate al statului care sa aiba competente in recuperarea acestor debite,

Avand in vedere faptul ca, la data de 1 februarie 2011, mai exista angajatori care inca datoreaza comisionul restant in baza Legii nr. 130/1999, iar Inspectia Muncii, prin structurile sale teritoriale, nu mai are baza legala in vederea recuperarii silite a acestor sume,

in considerarea faptului ca elementele sus-mentionate conduc la imposibilitatea recuperarii la bugetul de stat a acestor debite restante, vizand un interes public, aceasta constituie o situatie extraordinara, a carei reglementare nu poate fi amanata ÅŸi impune adoptarea de masuri imediate pe calea ordonantei de urgenta,
 
In temeiul art. 115 alin. (4) din Constitutia Romaniei, republicata,
Guvernul Romaniei adopta prezenta ordonanta de urgenta:
 
  Articol unic – (1)Debitele referitoare la comisionul datorat de angajatori inspectoratelor teritoriale de munca pentru pastrarea ÅŸi completarea carnetelor de munca, respectiv pentru certificarea legalitatii inregistrarilor efectuate in baza prevederilor Legii nr. 130/1999 privind unele masuri de protectie a persoanelor incadrate in munca, precum ÅŸi activitatea de recuperare a creantelor fiscale reprezentand comisionul datorat de angajatori pana la data de 31 decembrie 2010 ÅŸi neachitat pana la termenul scadent, se preiau de catre Agentia Nationala de Administrare Fiscala de la Inspectia Muncii la data incheierii protocolului de predare – preluare intre cele doua institutii.

(2) Procedura de predare - preluare a debitelor ÅŸi a activitatii de recuperare a acestora stabilita prin protocol, va fi aprobata prin ordin comun al ministrului finantelor publice ÅŸi al ministrului muncii, familiei ÅŸi protectiei sociale”.

NOUTATI Contabile 2024

Sinteza noutatilor Contabile din 2024:


• Aplicarea sistemului e-Factura
• Sistemul RO e-Transport
• Sistemul garantie-returnare (RetuRO)
• Raportarea SAF-T
• Managementul stocurilor – implicatii fiscale si raportarea in SAF-T
• Prelucrare stocuri in sistem lohn

Descopera TOATE noutatile contabile in Ghidul practic al contabilitatii in 2024. Legislatie explicata - Exemple detaliate - Monografii contabile complete.

...Vezi AICI detalii complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
anafitmcreantecomision


Data aparitiei: 07 Februarie 2011

Votati articolul "ANAF va prelua debitele datorate de angajatori ITM-ului":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X