email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

CECCAR: cum are voie un contabil sa-si faca reclama

CECCARcontabilcontabil independentprofesionist contabil independent
Precizari facute de CECCAR

250.1. Atunci cand un profesionist contabil independent solicita noi misiuni prin publicitate sau alte tipuri de marketing, pot exista amenintari la adresa conformitatii cu principiile fundamentale. De exemplu, o amenintare de catre interesul propriu a conformitatii cu principiul comportamentului profesional este generata daca serviciile, realizarile sau produsele sunt promovate intr-un mod care este inconsecvent cu acest principiu.
 
250.2. Un profesionist contabil independent nu trebuie sa compromita profesia atunci cand promoveaza serviciile profesionale. Profesionistul contabil independent trebuie sa fie onest si loial si nu trebuie:
 
- sa exagereze calitatea serviciilor oferite, a calificarilor detinute sau a experientei castigate;
 
- sa faca referiri compromitatoare la comparatii nefundamentate cu activitatea altora.
 
Daca profesionistul contabil independent are indoieli cu privire la caracterul adecvat al unei anumite forme de publicitate sau promovare, profesionistul contabil independent trebuie sa se consulte cu organismul profesional relevant.
 
250.3. Profesionistii contabili pot face uz numai de titlurile sau diplomele eliberate de stat sau de scoli sau institutii de invatamant atestate legal.
 
250.4. In intelesul prezentului cod, termenii specifici au urmatoarele semnificatii:
 
- prin publicitate se intelege comunicarea catre public a informatiilor asupra serviciilor oferite sau a calificarilor pe care le poseda un profesionist contabil, in scopul obtinerii de lucrari;
 
- anuntul este comunicarea catre public a unor fapte privind un profesionist contabil, care nu sunt destinate pentru promovarea acestui profesionist sau a societatii sale;
 
- oferta, directa sau indirecta, este concretizata in demersurile facute pe langa un eventual client, in scopul de a-i propune servicii profesionale.

250.5. In intelesul enuntat la paragraful 250.4, publicitatea si oferta sunt permise exclusiv pentru liber-profesionistii contabili - membri activi ai CECCAR. Sunt interzise:
 
- inserarile personale facute in presa, in publicatiile profesionale sau altele, prin scrisori, afise, circulare, reclame, cinema, TV, radiodifuziune si, in general, toate procedeele publicitare, atunci cand acestea folosesc comparatii cu alti membri sau, prin modul de prezentare si continut, aduc prejudicii in vreun fel altor membri;

- oferta, atunci cand prin ea se atribuie remize din onorariu, comisioane, tarife reduse sau alte avantaje, precum si atunci cand face in vreun fel uz de un mandat politic sau de o misiune sau functie administrativa.
 
250.6. Anunturile sunt permise in urmatoarele cazuri:
 
a) anunturile in presa, cu conditia sa nu contravina regulilor de etica profesionala, trebuind, de asemenea:
 
- sa aiba un caracter sobru si informativ;
 
- sa respecte un format corespunzator pentru fiecare publicatie;
 
b) inserarea in presa locala a unor avize informand publicul despre o prima deschidere de cabinet sau schimbare de adresa;
 
c) inserarile in anuare, carti de telefon, cataloage de firme etc. sunt autorizate cu conditia de a fi limitate la indicarea informatiilor necesare utilizatorului pentru a contacta cabinetul.
 
250.7. Se pot tipari brosuri de prezentare a cabinetului sau a societatii de expertiza, ce se vor distribui elevilor, studentilor sau candidatilor la un post oferit de acestea sau clientilor; brosura va trebui sa cuprinda, in mod obligatoriu, informatii despre istoricul, principiile de comportament, lucrarile executate, numele si prenumele clientilor, modalitatea de recrutare, formarea si evolutia in cariera a membrilor cabinetului sau societatii.
 
250.8. Profesionistii contabili pot folosi emblema CECCAR pe hartia cu antet destinata corespondentei.
 
Emblema CECCAR este compusa din:
 
- o carte-registru, simbolizand insemnul profesiei;
 
- un caduceu - toiagul de crainic al zeului Hermes, avand ca insemn divin 2 serpi incolaciti, pretuit in Grecia antica, avand valoare de simbol diplomatic; emblema CECCAR simbolizeaza rolul de crainic al profesionistului contabil, pe care il are atunci cand reda imaginea fidela, corecta si completa a patrimoniului contabilizat sau expertizat;
 
- deviza "Stiinta, Independenta, Moralitate" - atribute esentiale ale exercitarii profesiei.
 
Extras din Codul etic national al profesionistilor contabili din Romania.
 
Tot actul il puteti vizualiza aici


NOUTATI din Legislatia Contabila

Decontarile de la A la Z


Atentie la 5 tipuri de operatiuni de decontare care pun probleme in practica
 1.  Decontarea prin compensare
 2.  Darea in plata in contul dividendelor
 3.  Avantaje in natura sau cheltuieli sociale
 4.  Decontarea achizitiilor/vanzarilor cu plata in rate
 5.  Decontarile din operatiuni in participatie

Lucrarea Decontarile de la A la Z, realizata de reputatul specialist Olga Crevelescu, are marele merit ca grupeaza intr-un singur loc explicatii profesioniste si complete despre toate tipurile de decontari!

...Vezi AICI detalii complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
CECCARcontabilcontabil independentprofesionist contabil independent


Data aparitiei: 01 Martie 2011

Votati articolul "CECCAR: cum are voie un contabil sa-si faca reclama":
Rating:

Nota: 3.6 din 5 din 5 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X