email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Administrarea creantelor bugetare reprezentand comisionul datorat ITM

masa credalainspectoratul de muncacreantecomisioane

Informam contribuabilii care au calitatea de angajatori ca, urmare abrogarii Legii nr. 130/1999 privind unele masuri de protectie a persoanelor incadrate in munca, republicata, inspectoratele teritoriale de munca nu mai au competenta pentru colectarea si stingerea creantelor fiscale reprezentand comisionul datorat de angajatori acestora, pentru pastrarea si completarea carnetelor de munca si pentru certificarea legalitatii inregistrarilor efectuate.

Creantele reprezentand comisionul datorat pana la data de 31 decembrie 2010 de angajatori inspectoratelor teritoriale de munca pentru pastrarea si completarea carnetelor de munca, respectiv pentru certificarea legalitatii inregistrarilor efectuate in carnetele de munca, precum si obligatiile fiscale accesorii aferente, stabilite prin titluri de creanta si neachitate pana la data intrarii in vigoare a Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr. 17/2011, se fac venit la bugetul de stat si au regim de creanta bugetara.

Important! Administrarea creantelor bugetare reprezentand comisionul datorat de angajatori se efectueaza in continuare de catre inspectoratele teritoriale de munca.

Executarea silita a creantelor bugetare reprezentand comisionul datorat de angajatori inspectoratelor teritoriale de munca se efectueaza de catre organele fiscale ale Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), in temeiul inscrisurilor in care sunt individualizate creantele si care reprezinta titluri executorii.

Inspectoratele teritoriale de munca vor preda organelor fiscale competente titlurile executorii neatacate in termenul legal sau vor comunica dispozitivul hotararii judecatoresti irevocabile prin care s-a solutionat contestatia formulata impotriva acestora.

Atentie! Responsabilitatea pentru prescrierea pana la 31 decembrie 2010 a dreptului de a cere executarea silita pentru sumele reprezentand comisionul datorat de angajatori, inclusiv dobanzile si penalitatile de intarziere datorate, revine inspectoratelor teritoriale de munca.

Pentru creantele bugetare reprezentand comisionul datorat pana la data de 31 decembrie 2010 de angajatori, procedurile de executare silita aflate in derulare  vor fi continuate de ANAF si unitatile sale subordonate, care se subroga in drepturile si obligatiile Inspectiei Muncii si inspectoratelor teritoriale de munca, in calitate de creditor bugetar, si le succeda de drept in aceasta calitate, actele indeplinite anterior ramanand valabile.

De asemenea, pentru litigiile avand ca obiect contestatiile la executare silita, ANAF si unitatile sale subordonate se subroga in toate drepturile si obligatiile procesuale ale Inspectiei Muncii si inspectoratelor teritoriale de munca si dobandesc calitatea procesuala a acestora in toate procesele si cererile aflate pe rolul instantelor judecatoresti, indiferent de faza de judecata.

In cazul debitorilor aflati in procedura insolventei, inscrierea la masa credala pentru creantele reprezentand comisionul datorat pana la data de 31 decembrie 2010 de angajatori se efectueaza de catre inspectoratele teritoriale de munca.

De retinut! Declaratiile fiscale privind stabilirea comisionului datorat pentru perioadele anterioare datei de 31 decembrie 2010 se depun in continuare la inspectoratul teritorial de munca in a carui raza teritoriala isi are sediul angajatorul care datoreaza comisionul.
*
Baza legala: Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr. 17/2011 privind administrarea creantelor bugetare reprezentand comisionul datorat, pana la data de 31 decembrie 2010, de angajatori inspectoratelor teritoriale de munca, precum si pentru modificarea si completarea unor acte normative in domeniul sistemului asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 145/28. 02.2011. (Sursa: ANAF)

NOUTATI Contabile 2024

Marea Carte Verde a Monografiilor Contabile 2024


Nu rata ghidul practic care te scoate acum din impasul generat de orice inregistrare contabila!

76 monografii, de maxima actualitate, intocmite impecabil, dezvoltate dupa o structura completa:

Prezentarea cadrului legal
• Noutatile legislative legate de subiectul dezbatut
• Tratamentul contabil exemplificat prin cazuri practice si exemple
• Inregistrarile contabile aferente fiecarui caz practic prezentat
• Tratamentul din punct de vedere fiscal, al TVA si al impozitului pe profit
• Atentionari, recomandari, sfaturi referitoare la subiect

...Vezi AICI detaliile complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
masa credalainspectoratul de muncacreantecomisioane


Data aparitiei: 03 Martie 2011

Votati articolul "Administrarea creantelor bugetare reprezentand comisionul datorat ITM":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X