email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Studiu de caz: Este corect ca o societate sa subinchirieze o parte a ...

act constitutivsubinchiriere
Intrebare:
Este corect ca o societate sa subinchirieze o parte a spatiului in care functioneaza, chiar daca aceasta activitate nu este prevazuta in actul constitutiv?

Raspuns:
Clauzele cuprinse in actul prin care este dobandit dreptul de proprietate sau de folosinta asupra acestuia determina posibilitatea modificarii destinatiei imobilului detinut, utilizat cu titlu de sediu social. Pe fond, din perspectiva legislatiei privind functionarea societatilor comerciale Legea nr. 31/1990, schimbarea destinatiei unei parti a imobilului in care se afla sediul social nu necesita parcurgerea unor formalitati speciale.

Titularul dreptului de folosinta asupra imobilului poate decide inchirierea unei parti din imobil in scopul administrarii mai eficiente a acestuia. Este insa posibil ca in actul constitutiv sa existe prevederi speciale cu privire la procedura prealabila dispunerii asupra unor imobile detinute de catre societate. In astfel de cazuri este posibil ca subinchirierea sa poate fi efectuata de catre administratorul societatii numai in urma unui mandat special acordat de catre adunarea generala a asociatilor.

In lipsa unor limitari ale dreptului administratorului de a dispune de patrimoniul societatii acesta are libertatea de a lua masuri pentru buna administrare a patrimoniului societatii inclusiv prin inchirierea unei parti a imobilului in care se afla sediul social.

Desigur ca adunarea generala a asociatilor poate cenzura masurile dispuse de catre administrator insa vor trebui avute in vedere eventuale daune datorate chiriaşului in cazul rezilierii unilaterale a contractului.

In conformitate cu cele prevazute mai sus, in cazul in care dreptul de folosinta asupra imobilului este acordat prin intermediul unui contract de inchiriere, analiza clauzelor contractuale va fi necesara, in sensul identificarii unora care sa interzica total orice subinchiriere sau sa o permita numai cu acordul expres al proprietarului.

NOUTATI Contabile 2024

Legea nr. 296/2023: Atentie la modificarile fiscale pentru PFA!


PFA/Intreprindere Individuala/Intreprindere Familiala - Legislatia se modifica!

Atentie la NOUTATILE din Codul Fiscal!
Taxele pentru PFA sunt luate la tinta!

Fii mereu informat cu cele mai noi modificari din lege

...vezi AICI lista completa >>

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
act constitutivsubinchiriere


Data aparitiei: 08 Martie 2011

Votati articolul "Studiu de caz: Este corect ca o societate sa subinchirieze o parte a ...":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X