email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Studiu de caz: Care este cuantumul diurnei deductibile pentru ...

diurnadeductibilesalarizare
Intrebare:

Care este cuantumul diurnei deductibile pentru deplasari in tara in 2011?

 In 2010 a fost diminuata cu 25%, conform reducerilor asupra veniturilor bugetarilor. 13,00-251=9,75x2,5=24,38 (pentru societati) – 2010.

Raspuns:

Potrivit art. 2 alin. (1) lit. a) din Legea nr. 118/2010 privind unele masuri necesare in vederea restabilirii echilibrului bugetar, se reduc cu 25% urmatoarele drepturi de natura salariala de care beneficiaza personalul din cadrul autoritatilor si institutiilor publice, indiferent de modul de finantare al acestora, respectiv cuantumul drepturilor reprezentand salarizarea in valuta si alte drepturi in valuta si in lei ale:

-  personalului trimis in misiune permanenta in strainatate si, respectiv,
-  personalului roman trimis in strainatate pentru indeplinirea unor misiuni cu caracter temporar,
prevazute in:
- anexa nr. V/3 la Legea-cadru nr. 330/2009,
- Hotararea Guvernului nr. 837/1995 cu privire la criteriile de salarizare in valuta si celelalte drepturi in valuta si in lei ale personalului trimis in misiune permanenta in strainatate, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare,
- Hotararea Guvernului nr. 518/1995 privind unele drepturi si obligatii ale personalului roman trimis in strainatate pentru indeplinirea unor misiuni cu caracter temporar, cu modificarile si completarile ulterioare;

Masura de diminuare nu se aplica decat personalului din cadrul autoritatilor si institutiilor publice pentru cuantumul drepturilor reprezentand salarizarea in valuta si alte drepturi in valuta si in lei, astfel cum este reglementat prin Legea nr. 118/2010, nu si personalului celorlalti angajatori, respectiv celor cu capital privat.
 
Persoana aflata un delegare sau detasare untr-o localitate situata la o distanta mai mare de 5 km de localitatea un care usi are locul permanent de munca primeste o indemnizatie zilnica de delegare. Potrivit art. 9 din Hotararea Guvernului nr. 1860/2006 indemnizatia zilnica de delegare in tara pentru personalul autoritatilor si institutiilor publice este 13 lei.

Cu toate acestea, pentru salariatii din cadrul companiilor nationale, societatilor comerciale si regiilor autonome la care drepturile salariale se acorda prin negociere, potrivit art. 2 din Hotararea Guvernului nr. 1860/2006, drepturile banesti pe perioada delegarii si detasarii un alta localitate, precum si un cazul deplasarii un cadrul localitatii, un interesul serviciului, se acorda un conditiile prevazute un contractele colective sau individuale de munca si nu poate face obiectul diminuarii printr-o reglementare care se refera cu precadere la drepturile personalului din cadrul autoritatilor si institutiilor publice.

Avand un vedere aceste prevederi coroborate cu ale art. 21 alin. (3) lit. b) din Codul fiscal, nivelul maxim deductibil la calcul impozitului pe profit este 32,5 lei (32,5 lei = 13 lei x 2,5).

La nivelul salariatului, la societatile platitoare de impozit pe profit, indemnizatia primita pe perioada delegarii in tara nu va fi inclusa in veniturile salariale, fiind neimpozabila in totalitate, indiferent de cuantum, potrivit art. 55 alin. (2) lit. i) si alin. (4) lit. g) din Codul fiscal.

NOUTATI Contabile 2024

Stiati ca lipsa politicilor si procedurilor contabile este amendadata cu pana la 4.000 lei?


Comandati chiar acum pachetul complet pentru intocmirea politicilor si procedurilor contabile!

In plus, beneficiati de TRANSPORT GRATUIT pentru cumparaturi a caror valoare depaseste 247 lei (TVA inclusa)!

Pachet Complet pentru intocmirea politicilor si procedurilor contabile cuprinde:

  Stick Manual de politici contabile (100% editabil)
  Stick Proceduri contabile pentru societati comerciale (100% editabil)

Grabiti-va sa comandati ACUM pachetul dvs. cu politici si proceduri contabile!

...Vezi AICI detaliile complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
diurnadeductibilesalarizare


Data aparitiei: 22 Martie 2011

Votati articolul "Studiu de caz: Care este cuantumul diurnei deductibile pentru ...":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X