email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Se schimba formularele pentru declararea impozitelor, taxelor si contributiilor

taxeimpozitecontributiiretinere la sursaANAF

A fost publicat un Ordin al Presedintelui ANAF prin care se aproba modelul si continutul formularelor prin care se declara de catre contribuabili taxele, impozitele si contributiile cu regim de stabilire prin autoimpunere sau retinere la sursa

Puteti citi mai jos, integral, textul Ordinului

ORDIN
pentru modificarea si completarea Ordinului presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr. 101/2008 privind aprobarea modelului si continutului formularelor utilizate pentru declararea impozitelor, taxelor si contributiilor cu regim de stabilire prin autoimpunere sau retinere la sursa

Avand in vedere prevederile art. 81 si ale art. 228 alin. (2) din Ordonanta Guvernului nr. 92/2003 privind Codul de procedura fiscala, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, ale Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 77/2009 privind organizarea si exploatarea jocurilor de noroc, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 246/2010, cu modificarile si completarile ulterioare, precum si ale Hotararii Guvernului nr. 870/2009 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 77/2009 privind organizarea si exploatarea jocurilor de noroc, cu modificarile si completarile ulterioare,

in temeiul prevederilor art. 12 alin. (3) din Hotararea Guvernului nr. 109/2009 privind organizarea si functionarea Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, cu modificarile si completarile ulterioare,

presedintele Agentiei Nationale de Administrare Fiscala emite urmatorul ordin:

Art. I. — Ordinul presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr. 101/2008 privind aprobarea modelului si continutului formularelor utilizate pentru declararea impozitelor, taxelor si contributiilor cu regim de stabilire prin autoimpunere sau retinere la sursa, publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 70 din 30 ianuarie 2008, cu modificarile si completarile ulterioare, se modifica si se completeaza dupa cum urmeaza:
1. La anexa nr. 8, la capitolul I „Depunerea declaratiei”, punctul 1 „Termenul de depunere a declaratiei”,
subpunctul 1.1 „Lunar”, litera g) se modifica si va avea urmatorul cuprins:
„g) taxa anuala de autorizare a jocurilor de noroc, regularizata periodic, in functie de realizari; taxa de acces pentru jocurile de noroc;”.

2. La anexa nr. 8, la capitolul I „Depunerea declaratiei”, punctul 1 „Termenul de depunere a declaratiei”, subpunctul 1.3 „Alte termene”, litera b) se modifica si va avea urmatorul cuprins:
„b) pana la termenul de plata prevazut de lege, pentru urmatoarele obligatii de plata: impozit pe veniturile din dobanzi, in cazul imprumuturilor acordate pe baza contractelor civile; impozit pe castigul din transferul dreptului de proprietate asupra titlurilor de valoare, in cazul societatilor inchise, si din transferul partilor sociale; impozit pe veniturile din lichidarea unei persoane juridice; varsaminte din profitul net al regiilor autonome,
societatilor si companiilor nationale; taxe pentru organizarea si exploatarea jocurilor de noroc;”.

3. La anexa nr. 8, la capitolul II „Completarea declaratiei”, punctul 3 sectiunea B „Date privind creanta fiscala”,
subpunctul 3.2, primul paragraf se modifica si va avea urmatorul cuprins:
„3.2. Tabelul de la punctul II «Impozite, taxe si alte obligatii care nu se platesc in contul unic» se completeaza pentru declararea obligatiilor de plata prevazute la pozitiile 19, 25—27 si 30—62 din Nomenclatorul obligatiilor de plata la bugetul de stat, prevazut in anexa nr. 15 la ordin.”

4. La anexa nr. 8, la capitolul II „Completarea declaratiei”, punctul 3 sectiunea B „Date privind creanta fiscala”, dupa ultimul paragraf al subpunctului 3.2.2 se introduc patru noi paragrafe cu urmatorul cuprins:
„Obligatiile prevazute la pozitiile 61 si 62 din Nomenclatorul obligatiilor de plata la bugetul de stat, prevazut in anexa nr. 15 la ordin, se declara de catre operatorii economici organizatori de jocuri de noroc, potrivit Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 77/2009, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 246/2010, cu modificarile si completarile ulterioare, si potrivit Hotararii Guvernului nr. 870/2009 pentru aprobarea Normelor
metodologice de aplicare a Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 77/2009 privind organizarea si exploatarea jocurilor de noroc, cu modificarile si completarile ulterioare.
Pentru obligatiile prevazute la pozitiile 61 si 62 din Nomenclatorul obligatiilor de plata la bugetul de stat, prevazut in anexa nr. 15 la ordin, completarea declaratiei se face astfel:
Randul 1 «Suma datorata» — se inscrie suma reprezentand taxele pentru organizarea si exploatarea jocurilor de noroc, respectiv taxa de acces pentru jocurile de noroc, datorate in perioada de raportare.
Randul 3 «Suma de plata» — se preia suma inscrisa la randul 1 «Suma datorata».”

5. La anexa nr. 15, dupa pozitia 60 se introduc doua noi pozitii, pozitiile 61 si 62, dupa cum urmeaza:


Nr. crt.

Denumire creanta fiscala

Temei legal

“61

Taxe pentru organizarea si exploatarea jocurilor de noroc

art. 14 alin. (2) lit. a), lit. b) subpct. (i), (ii) si subpct. (iii) lit. A, lit. c) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 77/2009 privind organizarea si exploatarea jocurilor de noroc, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 246/2010, cu modificarile si completarile ulterioare, si pct. 1 din anexa la aceeasi ordonanta de urgenta; art. 21 din Hotararea Guvernului nr. 870/2009 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 77/2010 privind organizarea si exploatarea jocurilor de noroc, cu modificarile si completarile ulterioare

62

Taxa de acces pentru jocurile de noroc

art. 13 alin. (4) si art. 14 alin. (2) lit. d) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 77/2009, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 246/2010, cu modificarile si completarile ulterioare, si pct. 4 din anexa la aceeasi ordonanta de urgenta; art. 21 din Hotararea Guvernului nr. 870/2009, cu modificarile si completarile ulterioare”



Art. II. — La data intrarii in vigoare a prezentului ordin, orice dispozitie contrara se abroga.

Art. III. — Directia generala proceduri pentru administrarea veniturilor, Directia generala de reglementare a colectarii creantelor bugetare, Directia generala de tehnologia informatiei, Directia generala de administrare a marilor contribuabili, directiile generale ale finantelor publice judetene si a municipiului Bucuresti vor duce la indeplinire prevederile prezentului ordin.

Art. IV. — Prezentul ordin se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.

Presedintele Agentiei Nationale de Administrare Fiscala,
Sorin Blejnar
Bucuresti, 30 martie 2011.
Nr. 1.932.


NOUTATI Contabile 2024

Sinteza noutatilor Contabile din 2024:


• Aplicarea sistemului e-Factura
• Sistemul RO e-Transport
• Sistemul garantie-returnare (RetuRO)
• Raportarea SAF-T
• Managementul stocurilor – implicatii fiscale si raportarea in SAF-T
• Prelucrare stocuri in sistem lohn

Descopera TOATE noutatile contabile in Ghidul practic al contabilitatii in 2024. Legislatie explicata - Exemple detaliate - Monografii contabile complete.

...Vezi AICI detalii complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
taxeimpozitecontributiiretinere la sursaANAF


Data aparitiei: 14 Aprilie 2011

Votati articolul "Se schimba formularele pentru declararea impozitelor, taxelor si contributiilor":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X