email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Franta respinge propunerea de TVA la nivelul UE

UETVApolitica agricola

Franta a respins propunerea Comisiei Europene de a implementa o taxa pe valoarea adaugata, la nivelul Uniunii Europene, dar precizeaza ca este in continuare deschisa la aceasta propunere deoarece UE are o anumita forma de "resurse proprii".

Acest subiect a fost unul dintre cele mai discutate aspecte de catre premierul francez Francois Fillon in timpul unui dejun de lucru cu presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso la Bruxelles joi (14 aprilie).

Statele membre se pregatesc pentru o dezbatere majora cu privire la bugetul UE pana anul 2013, Comisia stabilind ca propunerile sa vina pana in iunie.

Problemele din anii anteriori au convins Comisia si deputatii europeni ca UE trebuie sa aiba propriul mecanism de auto-finantare, dar Fillon a declarat ca UE ideea TVA-ului nu a fost una care la Paris a fost una de luat in considerare.

"Nu cred ca va fi vorba de a avea un TVA european", a declarat el jurnalistilor. "Dar Franta nu agreaza idea ca resursele proprii sa fie folosite pentru bugetul european."

Taxa pe valoarea adaugata este o forma de impozit pe consum, extrasa la nivel national de fiecare data cand sunt achizitionate bunuri de catre companii sau persoane fizice. O TVA la nivelul UE a fost una dintre mai multe idei de auto-finantare invocate de catre Comisie, intr-un document publicat spre sfarsitul anului trecut.

Alte sugestii au inclus o taxa sectorului financiar, o taxa UE referitoare la transportul aerian, o taxa pe energie si un impozit pe profit din UE.

Bugetul UE a produs unele dintre cele mai aprinse batalii din istoria Uniunii, cu fostul prim-ministru britanic Margaret Thatcher, care si-a trantit geanta pe masa de negociere si a declarat "Imi vreau banii inapoi".

Metodele de finantare s-au schimbat constant de-a lungul anilor, contributiile nationale reprezentand 10 la suta din bugetul UE in 1988, in timp ce in prezent se ridica la aproximativ 70 la suta desi taxe vamale si prelevari agricole in UE au scazut.

Politica agricola comuna (PAC) si de finantare pentru regiunile mai sarace consuma in prezent aproximativ 130 de miliarde de euro, pe cand tari ca Marea Britanie ar dori sa vada mai multi bani investiti in masuri de promovare a industriei si in inovatie.

Franta, pe de alta parte, este un puternic sustinator al unei PAC bine finantate, deoarece are un sector agricol bine dezvoltat.

"Securitatea alimentara este o provocare majora pentru Europa si acum nu este timpul sa renuntam la acest lucru", a spus Fillon.

"PAC, spre deosebire de alte politici europene, a fost reformata in mod continuu ... Agricultura ar trebui sa ramana un subiect principal in ordinea de zi."

Premierul francez, considerat mai calm in comparatie cu impulsivul presedinte francez Nicolas Sarkozy, a avertizat, totusi, ca statele membre ale UE au simtit criza si nu sunt dornice sa sustina o crestere importanta in bugetul general al UE.


NOUTATI Contabile 2024

Sinteza noutatilor Contabile din 2024:


• Aplicarea sistemului e-Factura
• Sistemul RO e-Transport
• Sistemul garantie-returnare (RetuRO)
• Raportarea SAF-T
• Managementul stocurilor – implicatii fiscale si raportarea in SAF-T
• Prelucrare stocuri in sistem lohn

Descopera TOATE noutatile contabile in Ghidul practic al contabilitatii in 2024. Legislatie explicata - Exemple detaliate - Monografii contabile complete.

...Vezi AICI detalii complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
UETVApolitica agricola


Data aparitiei: 15 Aprilie 2011

Votati articolul "Franta respinge propunerea de TVA la nivelul UE":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X