email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Decizii ale Comisiei fiscale centrale privind TVA

tvaprocedeul sutei maritemodificari tva


 Informam contribuabilii persoane impozabile ca, in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 278/20.04.2011, au fost publicate Ordinele ministrului Finantelor Publice nr. 1.872 si 1.873 privind aprobarea Deciziilor Comisiei fiscale centrale nr. 1 si 2 referitoare la unele prevederi privind aplicarea taxei pe valoarea adaugata.

 

Prezentam mai jos, in sinteza, cele mai importante prevederi ale actelor  normative mentionate.

 

1. In interpretarea si aplicarea unitara a art. 137 alin. (1) lit. a) din Legea nr. 571/2003 privind Codul Fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, si a pct. 18 alin. (1) din Normele metodologice de aplicare a titlului VI „Taxa pe valoarea adaugata”, aprobate prin Hotararea Guvernului nr. 44/2004 pentru aprobarea  Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 57172003 privind Codul Fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, in vigoare pana la 31 decembrie 2009, nu se cuprind in baza de impozitare a taxei pe valoarea adaugata subventiile pentru imbunatatirea calitatii si igienei laptelui de vaca, acordate in baza Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr. 123/2006 pentru aprobarea acordarii sprijinului financiar producatorilor agricoli din sectorul vegetal, zootehnic, al imbunatatirilor funciare si al organizarii si sistematizarii teritoriului, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 125/2007, cu modificarile si completarile ulterioare, in vigoare pana la 31 decembrie 2011, si a Ordinului ministrului Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale nr. 850/2006, pentru aprobarea normelor metodologice privind modul de acordare a sprijinului financiar pentru activitatile din sectorul vegetal, zootehnic, al imbunatatirilor funciare si al organizarii si sistematizarii teritoriului, precum si conditiile de eligibilitate, cu modificarile si completarile ulterioare.

 

2. In interpretarea si aplicarea unitara a art. 137 alin. (1) lit. a) si art. 140 din Legea nr. 571/2003 privind Codul Fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, si a pct. 23 alin. (1)  si (2) din Normele metodologice de aplicare a titlului VI „Taxa pe valoarea adaugata”, aprobate prin Hotararea Guvernului Romaniei nr. 44/2004 pentru aprobarea  Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 571/2003 privind Codul Fiscal, pentru livrarile taxabile de constructii si de terenuri, taxa pe valoarea adaugata colectata aferenta se determina in functie de vointa partilor rezultata din contracte sau alte mijloace de proba administrate conform Ordonantei Guvernului nr. 92/2003 privind Codul de Procedura Fiscala, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, astfel:

 

- prin aplicarea cotei de TVA la contravaloarea livrarii, conform prevederilor pct. 23 alin. (1) din Normele de aplicare a Codului Fiscal, in cazul in care rezulta ca partile au convenit ca TVA nu este inclusa in contravaloarea livrarii sau partile nu au convenit nimic cu privire la TVA;

 

- prin aplicarea procedeului sutei marite, in cazul in care rezulta ca partile au convenit ca TVA este inclusa in contravaloarea livrarii.
 

NOUTATI Contabile 2024

Sinteza noutatilor Contabile din 2024:


• Aplicarea sistemului e-Factura
• Sistemul RO e-Transport
• Sistemul garantie-returnare (RetuRO)
• Raportarea SAF-T
• Managementul stocurilor – implicatii fiscale si raportarea in SAF-T
• Prelucrare stocuri in sistem lohn

Descopera TOATE noutatile contabile in Ghidul practic al contabilitatii in 2024. Legislatie explicata - Exemple detaliate - Monografii contabile complete.

...Vezi AICI detalii complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
tvaprocedeul sutei maritemodificari tva


Data aparitiei: 26 Aprilie 2011

Votati articolul "Decizii ale Comisiei fiscale centrale privind TVA":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 2 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X