email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Termenii scrisorii de intentie catre FMI

FMIscrisoare de intentieministrul finantelor

Referitor la informatiile aparute in mass-media, in legatura cu termenii scrisorii de intentie ce urmeaza a fi transmisa catre FMI, Ministerul Finantelor Publice face urmatoarele precizari:

In perioada 27 aprilie - 9 mai a.c., s-a desfasurat o misiune comuna a Fondului Monetar International, Bancii Mondiale si Comisiei Europene, care a avut ca obiectiv prima evaluare a stadiului de implementare a criteriilor de performanta si a obiectivelor structurale stabilite in contextul Aranjamentului stand-by de tip preventiv dintre Romania si Fondul Monetar International.

Conform procedurii standard in cadrul Acordurilor cu institutiile financiare internationale a fost negociat un proiect de scrisoare de intentie care urmeaza a fi transmis de catre autoritatile romane Fondului Monetar International.

Accentuam ca acesta este singurul document discutat si convenit de autoritatile romane cu reprezentantii FMI in cadrul acestui Acord.

Acest document enumera principalele masuri de politica economica care urmeaza sa fie adoptate in perioada urmatoare. Principalele masuri se axeaza pe continuarea procesului de consolidare fiscala, imbunatatirea colectarii veniturilor bugetare, eficientizarea activitatii companiilor de stat. Aceste masuri de politica economica vor fi insotite de masuri sociale pentru protejarea categoriilor vulnerabile ale populatiei.

Proiectul Scrisorii de Intentie se redacteaza si se negociaza cu reprezentantii misiunilor tehnice care au loc in Romania, misiuni care evalueaza Acordul stand-by incheiat intre Guvernul Romaniei si FMI, Comisia Europeana si Banca Mondiala.

Dupa redactare, proiectul Scrisorii de Intentie este transmis de catre reprezentantii FMI la Departamentele din cadrul FMI pentru analiza. Aceste Departamente pot solicita clarificari privind continutul acestei scrisori.

In acelasi timp, Guvernul Romaniei analizeaza si include eventualele observatii ale autoritatilor romane si/sau ale Departamentelor din cadrul FMI.

Forma finala a Scrisorii de Intentie agreata de ambele parti este aprobata de catre Guvern printr-un Memorandum, prin care, de asemenea, i se acorda ministrului finantelor publice imputernicirea de a semna, impreuna cu guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei, aceasta Scrisoare.

Forma semnata a Scrisorii de Intentie este transmisa la FMI pentru a fi semnata de directorul general al FMI si discutata in Board-ul FMI.

Dupa aprobarea acesteia in Board este data publicitatii, iar Guvernul Romaniei elaboreaza proiectul legii de ratificare a Scrisorii de Intentie care este transmisa Parlamentului.

NOUTATI Contabile 2024

Legea nr. 296/2023: Atentie la modificarile fiscale pentru PFA!


PFA/Intreprindere Individuala/Intreprindere Familiala - Legislatia se modifica!

Atentie la NOUTATILE din Codul Fiscal!
Taxele pentru PFA sunt luate la tinta!

Fii mereu informat cu cele mai noi modificari din lege

...vezi AICI lista completa >>

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
FMIscrisoare de intentieministrul finantelor


Data aparitiei: 11 Mai 2011

Votati articolul "Termenii scrisorii de intentie catre FMI":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X