email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Care sunt preturile caselor in principalele orase din tara?

preturile caseloreurocasevileapartamente

Preturile la case si la vile au scazut in continuare in primele 3 luni ale lui 2011atat in capitala, cat si in alte orase din tara. Reducerea cea mai importanta a fost in Constanta: minus 7,2%
Dintre orasele mari, singurul in care aceste preturi au crescut a fost orasul Brasov.

Analiza a tinut cont de acele anunturi privind vanzarea vilelor si a caselor ridicate dupa anul 1990 in Bucuresti, Ilfov, Constanta, Iasi, Brasov, Cluj si Timis.
"Cererea pentru case si vile nu a revenit la un nivel care sa asigure stabilitatea pe piata, desi, prin prisma pretului, in localitatile din vecinatatea marilor orase casele pot reprezenta o alternativa la oferta de apartamente noi", a declarat directorul general al imobiliare.ro, domnul Adrian Erimescu.

Cu o valoare de 1.367 euro/mp inregistrata la finele primului trimestru din 2011, pretul cerut pentru case si vile din Bucuresti a scazut cu 3,7% fata de ultimele 3 luni ale lui 2010.
Actualmente, in Bucuresti, pentru o vila noua cu suprafata de 120 mp utili pretul mediu solicitat este in jurul a 164.000 de euro. Imobilele similare din localitatile invecinate Capitalei sunt mai ieftine. De exemplu, in Rosu, o vila finalizata in 2010, cu 5 camere si o suprafata utila de 180 mp, este scoasa la vanzare la pretul de 110.000 de euro. O astfel de vila concureaza cu oferta de apartamente noi mari, de 3 si 4 camere.

Singurul oras mare in care casele si vilele s-au scumpit, Brasovul, a cunoscut o crestere medie a acestor preturi de 4% in primul trimestru. In prezent, pretul mediu solicitat pentru aceasta categorie imobiliara este de 971 euro/mp util, ceea ce face ca pretul unei vile de 120 mp sa fie de 116.000 de euro. In zona Stupini, o vila cu cinci camere construita in 2008, cu o suprafata de 180 mp, este scoasa la vanzare la un pret de 98.000 de euro. Casele si vilele din localitatile invecinate Brasovului sunt mai ieftine, 790 euro/mp.

Cele mai ieftine case si vile se gasesc la Iasi, unde proprietarii solicita un pret de 645 euro/mp util. Cererea scazuta face ca pretul pe metru patrat util in cazul vilelor si caselor scoase la vanzare sa fie cu peste 25% mai mic decat cel al apartamentelor, conform Indicelui imobiliare.ro. O casa din Iasi, construita dupa 1990, cu o suprafata utila de 120 mp este scoasa la vanzare pentru un pret mai mic de 80.000 de euro.

Pentru Cluj-Napoca, preturile vilelor scoase la vanzare au scazut cu 1,8% in perioada de analiza. Daca la sfarsitul anului trecut pretul solicitat pentru o vila era de 1.027 euro/mp util, la 31 martie 2011 acesta avea valoarea de 1.009 euro/mp util. Astfel, pentru o vila de 120 mp se solicita in medie 121.000 de euro.


In localitatile din jurul orasului Cluj-Napoca, preturile sunt ceva mai mici, in medie de 992 euro/mp util.

In Constanta, pretul mediu solicitat pentru casele noi a ajuns, in primul trimestru, la valoarea de 1.007 euro/mp util (120.840 euro pentru o vila cu o suprafata medie de 120 mp), cu 7,2% mai putin decat la finalul anului trecut. Pe piata se gasesc insa si oferte mai ieftine.

In Timisoara, pretul caselor si al vilelor noi a stagnat in primul trimestru. Pretul mediu solicitat in prezent este de 846 euro/mp, astfel ca o vila cu o suprafata de 120 mp este scoasa la vanzare la un pret care depaseste cu putin 100.000 euro. Cu o valoare medie de 795 euro/mp util, in localitatile invecinate Timisoarei, preturile practicate fac concurenta apartamentelor din oras.

NOUTATI din Legislatia Contabila

Decontarile de la A la Z


Atentie la 5 tipuri de operatiuni de decontare care pun probleme in practica
 1.  Decontarea prin compensare
 2.  Darea in plata in contul dividendelor
 3.  Avantaje in natura sau cheltuieli sociale
 4.  Decontarea achizitiilor/vanzarilor cu plata in rate
 5.  Decontarile din operatiuni in participatie

Lucrarea Decontarile de la A la Z, realizata de reputatul specialist Olga Crevelescu, are marele merit ca grupeaza intr-un singur loc explicatii profesioniste si complete despre toate tipurile de decontari!

...Vezi AICI detalii complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
preturile caseloreurocasevileapartamente


Data aparitiei: 11 Mai 2011

Votati articolul "Care sunt preturile caselor in principalele orase din tara?":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X