email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Companiile de stat isi reduc fondul de salarii si alte cheltuieli

cheltuielivenituri
Conform unei ordonante de urgenta adoptate de Executiv, companiile de stat si regiile autonome vor fi obligate sa-si restranga cheltuielile, inclusiv cu salariile, la un nivel maximal.
De asemenea, angajamentele luate pentru achizitiile de bunuri si servicii va trebui sa tina seama de posibilitatile reale de incasare a veniturilor, conform aceleiasi ordonante care are in vedere disciplinarea financiara a sectorului de stat.

”Cheltuielile totale, inclusiv cele aferente fondului de salarii, reprezinta limite maxime ce nu pot fi depasite. Rectificarea bugetelor de venituri si cheltuieli in sensul majorarii cheltuielilor se face in limita veniturilor inacasate peste nivelul programat”, se arata in OUG publicata vineri in Monitorul Oficial.

”Programele de achizitie de bunuri si servicii pentru desfasurarea activitatii se fundamenteaza pe baza cheltuielilor aprobate prin bugetul de venituri si cheltuieli, iar in executie angajamentele legale vor fi facute tinandu-se cont de posibilitatile reale de incasare a veniturilor programate”, mai prevede reglementarea.

Totodata, la fundamentarea bugetelor companiilor de stat se vor avea in vedere conditiile de eficienta, reducerea arieratelor, reducerea pierderilor si a subventiilor in exploatare, respectarea politicii salariale a Guvernului.

De asemenea, ministrii care au in subordine companii sau regii autonome au obligatia ca, pe langa proiectul anual al bugetului de venituri si cheltuieli, sa depuna spre aprobarea Executivului si estimari pentru urmatorii 2 ani. Aceste estimari trebuie sa cuprinda repartizarea pe trimestre a indicatorilor economico-financiari, programul de investitii si sursele de finantare, programul de reducere a stocurilor de materii prime, materiale, obiecte de inventar si piese de schimb, produse finite, programe de reducere a arieratelor, precum si situatia datoriilor rezultate din imprumuturile contractate cu scadenta in anul curent.

Incalcarea acestor dispozitii constituie contraventie, iar managerii responsabili sunt sanctionati cu amenzi de 5.000-10.000 de lei.

NOUTATI din Legislatia Contabila

Decontarile de la A la Z


Atentie la 5 tipuri de operatiuni de decontare care pun probleme in practica
 1.  Decontarea prin compensare
 2.  Darea in plata in contul dividendelor
 3.  Avantaje in natura sau cheltuieli sociale
 4.  Decontarea achizitiilor/vanzarilor cu plata in rate
 5.  Decontarile din operatiuni in participatie

Lucrarea Decontarile de la A la Z, realizata de reputatul specialist Olga Crevelescu, are marele merit ca grupeaza intr-un singur loc explicatii profesioniste si complete despre toate tipurile de decontari!

...Vezi AICI detalii complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
cheltuielivenituri


Data aparitiei: 16 Mai 2011

Votati articolul "Companiile de stat isi reduc fondul de salarii si alte cheltuieli":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X