email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Universitatile vor fi clasificate cu experti AUE

studiiinvatamant
Universitatile urmeaza sa fie clasificate impreuna cu experti ai Asociatiei Universitatilor Europene (AUE) in baza datelor transmise pana in 23 mai de catre fiecare institutie de invatamant superior. Clasarea intentionata intr-o categorie superioara celei reale ar putea fi sanctionata pentru declaratii false.

"Universitatile se clasifica in trei categorii: universitati centrate pe educatie, care au numai pregatire de licenta, universitati de educatie si cercetare stiintifica sau universitati de educatie si creatie artistica, care au licenta si masterat si universitati de cercetare avansata si educatie, care au licenta, masterat si doctorat", a declarat pentru MEDIAFAX secretarul de stat in MECTS, Catalin Baba.

Odata cu clasificarea universitatilor incepe si ierarhizarea domeniilor de studii, numai ca aceasta din urma ar putea dura pana in 2014.

In 31 mai, o echipa de experti ai AUE va aveni la Bucuresti pentru clasificarea universitatilor, expertii urmand sa evalueze datele transmise de catre unitatile de invatamant superior. In cazul in care o institutie de invatamant s-a clasat, intentionat, intr-o categorie superioara celei reale ar putea fi sanctionata, conform legii educatiei, pentru declaratii false si inducerea in eroare a publicului, a mai spus secretarul de stat pentru invatamant superior .

"Metodologia de evaluare porneste de la principiul autonomiei universitare, fiecare institutie asumandu-si o anumita misiune care o plaseaza intr-una dintre categoriile anuntate. In final, clasificarea universitatilor este rezultatul unui proces de autoevaluare si evaluare. Decizia privind clasificarea unei universitati intr-o categorie anumita este rezultatul exclusiv al evaluarii externe si comparative. In consecinta, organizarea programelor de studii, finantarea din fonduri publice si tipurile de diplome emise de o universitate sunt dependente in mod exclusiv de pozitionarea universitatii intr-o categorie sau alta", a explicat secretarul de stat.

Acesta a spus insa ca procesul de evaluare cu scopul clasificarii universitatilor nu reprezinta in niciun fel un proces de ierarhizare a institutiilor de invatamant superior din Romania.

Obiectivul asumat este ca, prin intermediul sau, universitatile sa aiba posibilitatea de a-si identifica mai bine pozitia in cadrul mediului universitar, social - economic sau cultural si de a-si concentra mai bine resursele pentru a-si indeplini cu eficienta misiunea asumata si pentru a raspunde nevoilor reale ale beneficiarilor directi si indirecti ai educatiei si formarii profesionale, a precizat Catalin Baba.

NOUTATI Contabile 2024

Manualul de Inventariere a fost actualizat cu Legea 296/2023 si OMFP 1447/2023!


 ATENTIE!

Acum exista reguli noi privind procedura de inventariere, introduse de:

  • Codul fiscal
  • OMFP 3067/2018
  • Legea 163/2018 care permite distribuirea de dividende pe parcursul anului
  • OMFP 3103/2017
  • Legea 296/2023 privind unele masuri fiscal-bugetare pentru asigurarea sustenabilitatii financiare a Romaniei pe termen lung
  • OMFP 1447/2023 pentru modificarea si completarea unor reglementari privind documentele financiar-contabile

  Explicatii complete gasiti in ghidul Manualul de inventariere. Societati comerciale. PFA. ONG.

...Vezi AICI detaliile complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
studiiinvatamant


Data aparitiei: 17 Mai 2011

Votati articolul "Universitatile vor fi clasificate cu experti AUE":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X