email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Autostrazile realizate sub standardele UE nu vor mai fi acceptate in Romania

autostrazitvaeuroue
Lucrarile la autostrazi care nu vor indeplini standardele de calitate din tarile Uniunii Europene nu vor mai fi acceptate in Romania, de la constructorii care angajeaza aceste lucrari fiind asteptata seriozitate si in privinta respectarii termenelor asumate, a declarat premierul Emil Boc.

"Sunteti parteneri corecti ai statului roman si asteptam respectarea intocmai a graficului de implementare si, evident, calitatea lucrarilor sa fie asa cum ati lucrat in alte tari din UE", a spus premierul Emil Boc, la ceremonia de semnare a contractelor pentru cinci tronsoane in lungime totala de 98,1 km autostrada, cu o valoare de 693 milioane de euro, suma asigurata din fonduri europene.

Premierul a insistat si asupra faptului ca licitatia a fost organizata corect, legal si transparent si a subliniat importanta accelerarii rambursarilor si platilor efective.
"Plati catre beneficiar sunt facute in valoare de catre 2,4 miliarde, prefinantari 1,5 miliarde si 0,9 miliarde sunt rambursari efective. Ne apropiem catre un miliard de euro si in ceea ce priveste lucrari efective efectuate si rambursate cheltuielile. (...) Aici avem inca foarte mult de lucru, dar se va imbunatati si plata catre beneficiari, avand in vedere ca, odata ce contractul a fost semnat, se pot da prefinantari si se poate efectiv intra in lucru in teren astfel incat cei 100 de km de autostrazi sa fie finalizati la termen. (...) In 2013, daca nu gresesc, aceste tronsoane de autostrada vor fi gata", a spus seful Guvernului.

Potrivit acestuia, in Romania sunt in prezent contractate proiecte in valoare de 12,8 miliarde de euro, carora li se adauga cele 700 milioane euro din contractele semnate vineri. "Ajungem la 13,5 miliarde, bani seriosi care schimba fata acestei tari si vor aduce locuri de munca si vor contribui la cresterea economica a tarii. (...) Fiecare investitie, proiect european care se semneaza si intra in implementare consolideaza iesirea Romaniei din recesiune si pune un element serios pentru consolidarea cresterii economice din acest an. Banii europeni reprezinta resursa suplimentara pe care Romania o are pentru a-si accelera cresterea economica", a spus premierul.
 
Cele cinci contracte semnate vineri vizeaza proiectarea si executia urmatoarelor tronsoane de autostrada:
- Autostrada Timisoara-Lugoj, Lotul 1, in valoare de 63,62 milioane euro cu TVA, ce va fi realizat de UMB - Tehnostrade;
- Autostrada Nadlac-Arad si drum de legatura Lotul 1, in valoare de 115,80 milioane euro, constructor Asocierea Romstrade - Monteadriano;
- Autostrada Nadlac-Arad si drum de legatura Lotul 2, compania castigatoare a licitatiei fiind Alpine, iar valoarea contractului 124,45 milioane euro;
- Autostrada Lugoj-Deva Lotul 1, contract in valoare de 205,90 milioane euro castigat de Tirrena Scavi;
- Autostrada Orastie-Sibiu Lotul 3, castigat de compania IMPREGILO, valoarea contractului - 182,91 milioane euro.

NOUTATI Contabile 2024

Sinteza noutatilor Contabile din 2024:


• Aplicarea sistemului e-Factura
• Sistemul RO e-Transport
• Sistemul garantie-returnare (RetuRO)
• Raportarea SAF-T
• Managementul stocurilor – implicatii fiscale si raportarea in SAF-T
• Prelucrare stocuri in sistem lohn

Descopera TOATE noutatile contabile in Ghidul practic al contabilitatii in 2024. Legislatie explicata - Exemple detaliate - Monografii contabile complete.

...Vezi AICI detalii complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
autostrazitvaeuroue


Data aparitiei: 23 Mai 2011

Votati articolul "Autostrazile realizate sub standardele UE nu vor mai fi acceptate in Romania":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X