email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Peste 350 de mii de contracte de munca noi, incheiate in mai

contracte de munca
Un numar de 353.339 de noi contracte de munca au fost incheiate in intervalul 1 mai - 1 iunie. In cadrul lor, ponderea cea mai mare au detinut-o cele pe durata nedeterminata, care sunt in proportie de 68%, adica 239.247 noi contracte de munca. Restul de 114.092 contracte de munca, adica 32% din total, sunt pe durata determinata. Rezultatele au fost prezentate joi de catre ministrul interimar al muncii, premierul Emil Boc.

”Guvernul si-a asumat raspunderea pentru noul Cod al muncii, ce si-a propus aducerea a cat mai multe locuri de munca, combaterea muncii la negru si flexibilizarea relatiilor de munca. In calitate de ministru interimar am dispus ca in perioada 1 mai - 1 iunie 2011 sa se realizeze controale mixte - Inspectia Muncii, Politie, Garda Financiara - pentru combaterea muncii la negru. In acest interval s-au derulat 11.128 de controale si au fost aplicate amenzi de 14,142 milioane lei doar pentru munca fara forme legale. In intervalul 1 mai - 1 iunie 2011 s-au inregistrat in Romania 353.339 noi contracte de munca. In cadrul acestor contracte noi ponderea covarsitoare o au cele pe durata nedeterminata - 68%, adica 239.247, si 114.092 contracte pe durata determinata, adica 32%. In o luna a fost posibil sa aducem pe piata muncii 353.000 noi contracte de munca. Asta inseamna ca cei ce au contracte de munca nu mai depind de asistenta sociala a statului si se fac economii la bugetul de stat. Aceste persoane cu contracte de munca sunt persoane cu asigurari de salariu, asigurari de sanatate, somaj, pensii etc.”, a explicat Boc.

Potrivit datelor prezentate de ministrul interimar al muncii, in prezent in Romania exista 6.315.381 contracte de munca active, cel mai mare numar din 2008, de cand exista Registrul electronic centralizat de evidenta a salariatilor din Romania.

”Am depasit numarul de contracte din 2008, inainte de declansarea crizei si recesiunii in Romania. Asta inseamna ca afirmatia, confirmata de statistica, ca Romania a iesit oficial din recesiune este confirmata si continuata si de cresterea numarului contractelor de munca, pentru ca nu se poate sa iesi din recesiune si sa scada numarul contractelor de munca sau sa creasca numarul somerilor”, a subliniat Emil Boc.

NOUTATI Contabile 2024

Sinteza noutatilor Contabile din 2024:


• Aplicarea sistemului e-Factura
• Sistemul RO e-Transport
• Sistemul garantie-returnare (RetuRO)
• Raportarea SAF-T
• Managementul stocurilor – implicatii fiscale si raportarea in SAF-T
• Prelucrare stocuri in sistem lohn

Descopera TOATE noutatile contabile in Ghidul practic al contabilitatii in 2024. Legislatie explicata - Exemple detaliate - Monografii contabile complete.

...Vezi AICI detalii complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
contracte de munca


Data aparitiei: 03 Iunie 2011

Votati articolul "Peste 350 de mii de contracte de munca noi, incheiate in mai":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X