email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Complex hotelier. Inregistrari contabile pentru operatiuni specifice

inregistrari contabiletvamaterii primefurnizorimaterialetva deductibilatva colectata
Caracteristica principala a acestor servicii este faptul ca au locul prestarii unde sunt
efectiv efectuate. Acest lucru nu justifica o scutire de TVA daca clientii sunt persoane
nerezidente. Cota de TVA este de 9%.

Presupunem ca acest hotel este unul cu regim all-inlusiv. Restaurantul efectueaza si
comenzi speciale contra cost.

Inregistrari contabile aferente unor operatiuni specifice:
- Achizitie materii prime necesare pentru prepararea mancarurilor din restaurant:
301 Materii prime = 401 Furnizori
4426 TVA deductibila = 401 Furnizori

- Achizitie materii auxiliare si alte materiale necesare prepararii mancarurilor:
3021 Materiale auxiliare = 401 Furnizori
4426 TVA deductibila = 401 Furnizori
3028 Alte materiale consumabile = 401 Furnizori
4426 TVA deductibila = 401 Furnizori

- In baza retetarelor se inregistreaza consumurile de materii prime, materiale auxi-
liare si alte materiale consumabile, acordate in mod gratuit:
601 Cheltuieli cu materii prime = 301 Materii prime
6021 Cheltuieli cu materiale auxiliare = 3021 Materiale auxiliare
6028 Cheltuieli cu alte materiale consumabile = 3028 Alte materiale consumabile

- Inregistrare salarii pentru muncitorii din restaurant:
641 Cheltuieli cu salariile personalului = 421 Personal – salarii datorate
6451 Contributia unitatii la asigurarile sociale = 431 Asigurari sociale

- Se determina costul de productie al mancarurilor servite in restaurant contra cost ca
urmare a unor comenzi, prin insumarea cheltuielilor efectuate pentru obtinerea aceste-
ia. Inregistrarile contabile pentru clasa 6 au fost prezentate anterior.

- Inregistrarea productiei:
345 Produse finite = 711 Venituri aferente costurilor stocurilor de produse

- Vanzarea preparatelor din restaurant:
4111 Clienti = 701 Venituri din vanzarea produselor finite
4111 Clienti = 4427 TVA colectata

- Descarcarea gestiunii produselor vandute:
711 Venituri aferente costurilor stocurilor de produse = 345 Produse finite

NOUTATI Contabile 2024

Manualul de Inventariere a fost actualizat cu Legea 296/2023 si OMFP 1447/2023!


 ATENTIE!

Acum exista reguli noi privind procedura de inventariere, introduse de:

  • Codul fiscal
  • OMFP 3067/2018
  • Legea 163/2018 care permite distribuirea de dividende pe parcursul anului
  • OMFP 3103/2017
  • Legea 296/2023 privind unele masuri fiscal-bugetare pentru asigurarea sustenabilitatii financiare a Romaniei pe termen lung
  • OMFP 1447/2023 pentru modificarea si completarea unor reglementari privind documentele financiar-contabile

  Explicatii complete gasiti in ghidul Manualul de inventariere. Societati comerciale. PFA. ONG.

...Vezi AICI detaliile complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
inregistrari contabiletvamaterii primefurnizorimaterialetva deductibilatva colectata


Data aparitiei: 07 Iunie 2011

Votati articolul "Complex hotelier. Inregistrari contabile pentru operatiuni specifice":
Rating:

Nota: 2.33 din 5 din 3 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X