email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

S-au publicat modificarile privind organizarea si functionarea Garzii Financiare

Constitutia RomanieiAgentia Nationala de Administrare FiscalaAutoritatea Nationala a VamilorGarda financiara

Hotararea Guvernului nr. 566/2011 pentru modificarea si completarea Hotararii Guvernului nr. 1324/2009 privind organizarea si functionarea Garzii Financiare, publicata in Monitorul Oficial nr. 405 din 9 iunie 2011


HOTARARE
pentru modificarea si completarea Hotararii Guvernului nr. 1.324/2009 privind organizarea si functionarea Garzii Financiare

In temeiul art. 108 din Constitutia Romaniei, republicata, Guvernul Romaniei adopta prezenta hotarare.

Art. I. - Hotararea Guvernului nr. 1.324/2009 privind organizarea si functionarea Garzii Financiare, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 800 din 24 noiembrie 2009, se modifica si se completeaza dupa cum urmeaza:

1. La articolul 2, alineatele (3) si (5) se modifica si vor avea urmatorul cuprins:
„(3) Numarul maxim de posturi pentru Garda Financiara este de 1.092.
..................................................................................................
(5) Repartizarea numarului de posturi pentru Comisariatul General, sectiile judetene si Sectia Municipiului Bucuresti se face prin ordin al presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, la propunerea comisarului general.”

2. La articolul 2, alineatul (4) se abroga.

3. La articolul 3, alineatele (2), (4) si (6) se modifica si vor avea urmatorul cuprins:
„(2) Comisarul general are calitatea de ordonator tertiar de credite si exercita atributiile legale in aceasta calitate pentru Comisariatul General, sectiile judetene si pentru Sectia Municipiului Bucuresti. Comisarul general poate delega aceasta calitate altor persoane imputernicite in acest scop. Prin actul de delegare se precizeaza limitele si conditiile delegarii. In exercitarea atributiilor sale, comisarul general emite decizii.
..................................................................................................
(4) Comisarul general numeste, angajeaza, promoveaza, sanctioneaza si elibereaza din functie, in conditiile legii, personalul de executie din Garda Financiara, precum si personalul de conducere din Comisariatul General, sectiile judetene si Sectia Municipiului Bucuresti, cu exceptia comisarilor generali adjuncti, a comisarilor sefi de sectie si comisarilor sefi de sectie adjuncti ai sectiilor judetene si ai Sectiei Municipiului Bucuresti, precum si comisarilor sefi de divizie din cadrul Comisariatului General, care se numesc in conditiile legii, prin ordin al presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, la propunerea comisarului general.
.................................................................................................
(6) Comisarul general este ajutat in activitatea de conducere a Garzii Financiare de 2 comisari generali adjuncti, acestia avand calitatea de functionari publici de conducere. In cazul in care, din motive intemeiate, comisarul general nu isi poate exercita atributiile, delegarea competentelor ca inlocuitor al acestuia se face prin ordin al presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala.”

4. La articolul 5, alineatul (1) se modifica si va avea urmatorul cuprins:
„Art. 5. - (1) Sectiile judetene si Sectia Municipiului Bucuresti sunt unitati teritoriale ale Garzii Financiare, fara personalitate juridica, in subordinea Comisariatului General.
Sediile sectiilor judetene si sediul Sectiei Municipiului Bucuresti din cadrul Garzii Financiare sunt prevazute in anexa nr. 2.”

5. La articolul 6, alineatele (1) si (2) se modifica si vor avea urmatorul cuprins:
„Art. 6. - (1) Sectiile judetene si Sectia Municipiului Bucuresti sunt conduse fiecare de cate un comisar sef de sectie.
(2) In activitatea de conducere, comisarii sefi de sectie sunt ajutati de un comisar sef de sectie adjunct si de comisari sefi de divizie. In lipsa comisarului sef de sectie, activitatea sectiei este condusa de comisarul sef de sectie adjunct sau de un comisar sef de divizie, dupa caz, in baza deciziei comisarului general.”

6. La articolul 8, alineatul (2) se modifica si va avea urmatorul cuprins:
„(2) Din dispozitia comisarului general sau cu aprobarea acestuia, la cererea comisarilor sefi de sectie, la anumite actiuni de control, efectuate pe teritoriul altor judete, pot participa comisari din oricare dintre sectiile judetene si/sau din Sectia Municipiului Bucuresti.”

7. La articolul 9, alineatul (1) se abroga.

8. La articolul 16, dupa alineatul (2) se introduc doua noi alineate, alineatele (3) si (4), cu urmatorul cuprins:
„(3) Ocuparea functiei publice specifice vacante de comisar al Garzii Financiare se face cu indeplinirea conditiilor privind recrutarea functionarilor publici prevazute de Legea nr. 188/1999 privind Statutul functionarilor publici, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, si conform dispozitiilor prezentei hotarari.
(4) Conditia starii de sanatate corespunzatoare pentru ocuparea unei functii publice specifice de comisar se atesta pe baza de examen medical de specialitate si testare psihologica, in unitati specializate apartinand Ministerului Apararii Nationale, costurile examinarilor fiind suportate de catre persoanele examinate.”

9. La articolul 17, alineatele (2) si (3) se modifica si vor avea urmatorul cuprins:
„(2) Numarul maxim de autoturisme, autovehicule cu destinatie speciala, alte mijloace de transport si consumul lunar de carburanti pentru Garda Financiara sunt prevazute in anexa nr. 8.
(3) Numarul maxim de autoturisme, autovehicule cu destinatie speciala, alte mijloace de transport pentru Comisariatul General, sectiile judetene si Sectia Municipiului Bucuresti se aproba prin decizie a comisarului general, cu incadrarea in limitele maxime prevazute in anexa nr. 8.”

10. Anexele nr. 1 si 4-8 se modifica si se inlocuiesc cu anexele nr. 1-6, care fac parte integranta din prezenta hotarare.

Art. II. - (1) Incadrarea personalului in limita numarului de posturi si in noua structura organizatorica se face in conditiile legii, in termen de 45 de zile de la data intrarii in vigoare a prezentei hotarari.
(2) Pana la data expirarii termenului prevazut la alin. (1), activitatea Garzii Financiare este supusa dispozitiilor cuprinse in actele normative privind organizarea si functionarea acesteia, in vigoare pana la data intrarii in vigoare a prezentei hotarari.

Art. III. - (1) Patrimoniul, arhiva, executia bugetara si orice alte bunuri ale sectiilor judetene si ale Sectiei Municipiului Bucuresti ale Garzii Financiare sunt preluate de Comisariatul General, in termen de 60 de zile de la data intrarii in vigoare a prezentei hotarari.

(2) Toate procedurile sectiilor judetene si ale Sectiei Municipiului Bucuresti ale Garzii Financiare aflate in derulare vor fi continuate de Comisariatul General al Garzii Financiare, care se subroga in drepturile si obligatiile acestora, actele indeplinite anterior ramanand valabile.

(3) Pentru litigiile aflate pe rolul instantelor judecatoresti, indiferent de faza de judecata, Comisariatul General al Garzii Financiare se subroga in toate drepturile si obligatiile procesuale ale sectiilor judetene si ale Sectiei Municipiului Bucuresti ale Garzii Financiare si dobandeste calitatea procesuala a acestora, incepand cu data intrarii in vigoare a prezentei hotarari.

(4) Sectiile judetene si Sectia Municipiului Bucuresti ale Garzii Financiare raspund de activitatile desfasurate pana la data preluarii activitatii lor de catre Comisariatul General al Garzii Financiare.

PRIM-MINISTRU
EMIL BOC

Contrasemneaza:
Ministrul finantelor publice,
Gheorghe Ialomitianu

Ministrul muncii, familiei si protectiei sociale, interimar,
Emil Boc

Bucuresti, 1 iunie 2011.
Nr. 566.


Click aici pentru Anexe


NOUTATI Contabile 2024

Stiati ca lipsa politicilor si procedurilor contabile este amendadata cu pana la 4.000 lei?


Comandati chiar acum pachetul complet pentru intocmirea politicilor si procedurilor contabile!

In plus, beneficiati de TRANSPORT GRATUIT pentru cumparaturi a caror valoare depaseste 247 lei (TVA inclusa)!

Pachet Complet pentru intocmirea politicilor si procedurilor contabile cuprinde:

  Stick Manual de politici contabile (100% editabil)
  Stick Proceduri contabile pentru societati comerciale (100% editabil)

Grabiti-va sa comandati ACUM pachetul dvs. cu politici si proceduri contabile!

...Vezi AICI detaliile complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
Constitutia RomanieiAgentia Nationala de Administrare FiscalaAutoritatea Nationala a VamilorGarda financiara


Data aparitiei: 14 Iunie 2011

Votati articolul "S-au publicat modificarile privind organizarea si functionarea Garzii Financiare":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X