email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Hotarare privind modificarea organizarii si functionarii ANV

Constitutia RomanieiAgentia Nationala de Administrare FiscalaAutoritatea Nationala a VamilorGarda financiara

Hotararea Guvernului nr. 565/2011 pentru modificarea si completarea Hotararii Guvernului nr. 110/2009 privind organizarea si functionarea Autoritatii Nationale a Vamilor, publicata in Monitorul Oficial nr. 405 din 9 iunie 2011


HOTARARE
pentru modificarea si completarea Hotararii Guvernului nr. 110/2009 privind organizarea si functionarea Autoritatii Nationale a Vamilor

In temeiul art. 108 din Constitutia Romaniei, republicata, Guvernul Romaniei adopta prezenta hotarare.

Art. I.- Hotararea Guvernului nr. 110/2009 privind organizarea si functionarea Autoritatii Nationale a Vamilor, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 127 din 2 martie 2009, se modifica si se completeaza dupa cum urmeaza:

1. La articolul 4 alineatul (1), punctul 27 se modifica si va avea urmatorul cuprins:
„27. organizeaza prin centrele proprii si prin Școala de Finante Publice si Vama din cadrul aparatului propriu al Ministerului Finantelor Publice programe de formare, pregatire si perfectionare profesionala a personalului vamal;”.

2. La articolul 4 alineatul (1), dupa punctul 29 se introduc doua noi puncte, punctele 291 si 292, cu urmatorul cuprins:
„291. elaboreaza regulamentul de organizare si functionare a unitatii nucleare a autoritatii vamale, infiintata prin Decizia directorului general al Directiei Generale a Vamilor nr. 1.382/2001, formata din totalitatea aparatelor, instalatiilor, sistemelor si echipamentelor emitatoare de radiatii ionizante, intocmeste documentatiile de obtinere si modificare a autorizatiilor de utilizare, detinere, transfer, dezafectare, import pentru dotarea existenta si cea ulterioara, emite instructiuni specifice de utilizare a aparatelor, echipamentelor si instalatiilor radiologice, intocmeste rapoarte periodice privind utilizarea aparaturii din dotare, pregatirea personalului, asigurarea subunitatilor cu personal operator, metode de contrabanda si propuneri de contracarare a fenomenului infractional transfrontalier si de optimizare a activitatii;
292. asigura, in conditiile legii, operarea in domeniul specific de activitate si sustenabilitatea componentei tehnice a Sistemului integrat pentru securitatea frontierei de stat (parte a subsistemelor-suport de control, informatic si logistic - Filtrul III), formata din totalitatea aparatelor, echipamentelor, instalatiilor de control emitatoare de radiatii ionizante si sisteme complementare de control din dotare integrate, prin aplicatii software dedicate, pentru realizarea bazelor de date relevante; verifica, prelucreaza, arhiveaza informatiile culese din bazele proprii de date relevante si gestioneaza colaborarea, in acest segment de activitate, cu autoritatile nationale competente in conditiile legii.”

3. La articolul 4 alineatul (1), punctul 50 se modifica si va avea urmatorul cuprins:
„50. asigura, conform competentelor prevazute de acte normative comunitare si nationale, implementarea Strategiei nationale de aderare la spatiul Schengen si a masurilor ce ii revin din Planul de actiune Schengen, precum si implementarea Strategiei Nationale de Management Integrat al Frontierei de Stat a Romaniei si a masurilor ce ii revin atat din Planul de actiune Schengen, cat si din Planul multianual de investitii;”.

4. La articolul 4 alineatul (1), dupa punctul 50 se introduc doua noi puncte, punctele 501 si 502, cu urmatorul cuprins:
„501. asigura, in conditiile legii, prin personalul propriu specializat, operarea si sustenabilitatea componentei tehnice a Sistemului integrat pentru securitatea frontierei de stat din dotare (parte a subsistemelor-suport de control, informatic si logistic - Filtrul III), formata din totalitatea aparatelor, echipamentelor, instalatiilor de control emitatoare de radiatii ionizante si sisteme complementare de control aflate in dotare, integrate prin aplicatii software dedicate;
502. verifica, prelucreaza, arhiveaza informatiile culese din bazele proprii de date relevante si gestioneaza colaborarea cu autoritatile nationale competente, in conditiile legii.”

5. La articolul 5, alineatul (1) se modifica si va avea urmatorul cuprins:
„Art. 5. - (1) Autoritatea Nationala a Vamilor este condusa de un vicepresedinte al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, cu rang de subsecretar de stat, numit prin decizie a primului-ministru.”

6. La articolul 7, alineatele (1) -(5) se modifica si vor avea urmatorul cuprins:
„Art. 7. - (1) Structura organizatorica a Autoritatii Nationale a Vamilor este prevazuta in anexa nr. 2. Aparatul central si unitatile subordonate, respectiv directiile regionale pentru accize si operatiuni vamale, directiile judetene pentru accize si operatiuni vamale, birourile vamale de frontiera si de interior si punctele vamale, inclusiv serviciile, birourile si alte compartimente functionale organizate in directa subordine a vicepresedintelui, precum si numarul posturilor se stabilesc prin ordin al presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, la propunerea vicepresedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala care conduce Autoritatea Nationala a Vamilor, cu respectarea reglementarilor legale in vigoare.
(2) Directorii si directorii adjuncti din aparatul central al Autoritatii Nationale a Vamilor sunt numiti, in conditiile legii, prin ordin al presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, la propunerea vicepresedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala care conduce Autoritatea Nationala a Vamilor.
(3) Șefii de servicii, sefii de birouri si ai altor compartimente functionale din aparatul central al Autoritatii Nationale a Vamilor sunt numiti, in conditiile legii, prin ordin al vicepresedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala care conduce Autoritatea Nationala a Vamilor.
(4) Personalul de executie din aparatul central al Autoritatii Nationale a Vamilor si din unitatile subordonate este numit prin ordin al vicepresedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala care conduce Autoritatea Nationala a Vamilor, in conditiile legii.
(5) Numarul maxim de posturi pentru Autoritatea Nationala a Vamilor si unitatile subordonate acesteia este de 3.159, inclusiv postul de demnitar.”

7. La articolul 8, alineatele (2), (3) si (5) se modifica si vor avea urmatorul cuprins:
„(2) Directorii executivi si directorii executivi adjuncti ai directiilor regionale pentru accize si operatiuni vamale, precum si directorii executivi si directorii executivi adjuncti ai directiilor judetene si a municipiului Bucuresti pentru accize si operatiuni vamale sunt numiti, in conditiile legii, prin ordin al presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, la propunerea vicepresedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala care conduce Autoritatea Nationala a Vamilor.
(3) Sefii de servicii, sefii de birouri si ai altor compartimente functionale din structura directiilor regionale pentru accize si operatiuni vamale si din structura directiilor judetene si a municipiului Bucuresti pentru accize si operatiuni vamale, precum si adjunctii sefilor birourilor vamale sunt numiti, in conditiile legii, prin ordin al vicepresedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala care conduce Autoritatea Nationala a Vamilor.
.................................................................................................
(5) Sefii birourilor vamale sunt numiti prin ordin al vicepresedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala care conduce Autoritatea Nationala a Vamilor, cu avizul conform al presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, in conditiile legii.”

8. Articolul 12 se modifica si va avea urmatorul cuprins:
„Art. 12. - Formarea si perfectionarea personalului vamal se realizeaza prin cursuri de pregatire specifice domeniului de activitate, organizate la nivel central si teritorial, atat prin personalul vamal desemnat, in centre proprii, prin Scoala de Finante Publice si Vama din cadrul aparatului propriu al Ministerului Finantelor Publice, precum si de alti furnizori de formare, in conditiile legii. Pregatirea profesionala va fi efectuata ca urmare a unei analize a necesarului, acordandu-se prioritate formarii de formatori. Intreaga pregatire profesionala a personalului vamal este coordonata la nivel central, fiind organizata o evidenta a pregatirii profesionale.”

9. La articolul 14, alineatul (2) se modifica si va avea urmatorul cuprins:
„(2) Autoritatea Nationala a Vamilor va propune, in programul propriu de investitii, fondurile necesare pentru construirea de sedii proprii a caror finantare si executie o va urmari.”

10. Articolul 16 se abroga.

11. Anexele nr. 2 si 3 se modifica si se inlocuiesc cu anexele nr. 1 si 2, care fac parte integranta din prezenta hotarare.

Art. II. - Incadrarea in numarul maxim de posturi si in structura organizatorica se aproba prin ordin al presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, la propunerea vicepresedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala care conduce Autoritatea Nationala a Vamilor, cu respectarea termenelor si a procedurilor prevazute de lege.

PRIM-MINISTRU
EMIL BOC

Contrasemneaza:
Ministrul finantelor publice,
Gheorghe Ialomitianu

Ministrul muncii, familiei si protectiei sociale, interimar,
Emil Boc

Bucuresti, 1 iunie 2011.
Nr. 565.

Click aici pentru Anexa


NOUTATI din Legislatia Contabila

Decontarile de la A la Z


Atentie la 5 tipuri de operatiuni de decontare care pun probleme in practica
 1.  Decontarea prin compensare
 2.  Darea in plata in contul dividendelor
 3.  Avantaje in natura sau cheltuieli sociale
 4.  Decontarea achizitiilor/vanzarilor cu plata in rate
 5.  Decontarile din operatiuni in participatie

Lucrarea Decontarile de la A la Z, realizata de reputatul specialist Olga Crevelescu, are marele merit ca grupeaza intr-un singur loc explicatii profesioniste si complete despre toate tipurile de decontari!

...Vezi AICI detalii complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
Constitutia RomanieiAgentia Nationala de Administrare FiscalaAutoritatea Nationala a VamilorGarda financiara


Data aparitiei: 14 Iunie 2011

Votati articolul "Hotarare privind modificarea organizarii si functionarii ANV":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

  • ANAF: 15 aprilie, noul termen pentru iesirea din sistemul de impozitare al microintreprinderilor

    • Update 28 martie 2024:  ANAF a anuntat ca termenul limita pentru declararea iesirii din sistemul de impozitare al microintreprinderilor va fi extins pana la data de 15 aprilie 2024. Initial, firmele mici erau obligate sa depuna Declaratia 700 pana la data de 31 martie pentru a iesi din sistemul de impunere pe veniturile microintreprinderilor. Guvernul urmeaza sa adopte modificarea propusa in aceasta saptamana. In cele ce urmeaza, va prezentam anu...» citeste mai departe aici

  • Factura emisa anul trecut si primita in 2024. Putem deduce TVA?

    • In cele ce urmeaza veti afla daca putem deduce TVA din facturi primite si inregistrate in 2024, dar a caror data de emitere este in 2023. Deducere TVA pentru o factura emisa anul trecut Pentru deducerea TVA din facturile primite pentru bunuri sau servicii, persoana inregistrata ca platitor de tva trebuie sa indeplineasca doua conditii: - sa detina o factura emisa in conformitate cu prevederile art. 319, precum si dovada platii in cazul achizitiilo...» citeste mai departe aici

  • Imprumut acordat de societate catre asociatul unic: atentie la suma maxima prevazuta de lege!

    • In prezentul studiu de caz, ne propunem sa analizam aspectele legale ale imprumutului acordat de societate catre asociatul unic. Veti afla in randurile de mai jos care este suma maxima ce poate fi imprumutata, modalitatea de plata si textul de lege aplicabil in contextul legislatiei in vigoare. Imprumut acordat de societate catre asociatul unic: studiu de caz Intrebare: "O societate comerciala poate imprumuta asociatul unic? Care este...» citeste mai departe aici

  • CUM si UNDE ne putem plati obligatiile fiscale: Ghid ANAF privind modalitatile plata

    • Cu scopul de a informa contribuabilii, ANAF a publicat o brosura cu modalitatile de plata disponibile catre institutie. Aceasta initiativa are ca obiectiv principal simplificarea si eficientizarea procesului de plata a taxelor si impozitelor, oferind contribuabililor o intelegere clara a tuturor optiunilor disponibile. Impozite, taxe, contributii si alte sume datorate - CUM si UNDE putem plati Contribuabilii isi pot indeplini obl...» citeste mai departe aici

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X