email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Limitam datoria publica pentru a ne apara de populism

populismlimitarea datoriei publicepolitici populiste
Conform declaratiilor recente facute de premierul Emil Boc, limitarea, prin Constitutie, a deficitului si a datoriei publice este o actiune necesara pentru indeplinirea rolului de "pavaza impotriva oricaror politici populiste de a cumpara voturi pe bani publici".

Asa cum a mai declarat premierul, aceste practici au un precedent in cazul Germaniei care a introdus o reglementare apropiata ca sens in ceea ce priveste echilibrul bugetar in noua sa Constitutie. De asemenea, asa cum a mai adaugat ministrul, "in Franta, discutiile pe aceasta tema sunt avansate", mentionand si ca "aceasta regula este absolut necesar sa fie impusa la nivel constitutional".

Premierul considera ca datorita crizei s-a demonstrat ca statele sunt vulnerabile in fata populismului, a demagogiei si a politicilor iresponsabile de a cumpara voturi cu bani publici. Acesta a mentionat ca o astfel de prevedere reprezinta un scut impotriva acestor politici: "Avem nevoie de o asemenea prevedere pentru a avea o pavaza impotriva oricaror politici populiste de a cumpara voturi pe bani publici, iar lectia pe care Romania a trait-o in 2008 si experienta din ultimii doi ani ne demonstreaza cat de usor este sa pui tara tn pragul colapsului prin politici economice iresponsabile".

Referitor la aceeasi situatie, premierul a mai adaugat: "Acesta a fost cazul in anul 2008 cand, intr-un an de maxima crestere economica, Romania a avut un deficit de minus 5,4 % si in acest an de maxima crestere economica, ratingul de tara a scazut de la Investment Grade la Junk desi era an de maxima crestere economica. Si a fost nevoie de doi ani de sacrificii din partea romanilor in primul rand si am sa le multumesc ori de cate ori o sa am ocazia, pentru ca fara eforturile lor nu ar fi fost posibil ca Romania sa aiba astazi stabilitate economica si sa poata spera la o crestere economica sanatoasa".

Potrivit ultimelor declaratii, Romania se afla in prezent intr-o perioada de stabilitate, avand sanse de crestere anul acesta de pana la 1,5-2%, de 3-4% anul viitor si cu un deficit care in 2012 este estimat la 3%.

de Mihaela Pascu

NOUTATI Contabile 2024

Manualul de Inventariere a fost actualizat cu Legea 296/2023 si OMFP 1447/2023!


 ATENTIE!

Acum exista reguli noi privind procedura de inventariere, introduse de:

  • Codul fiscal
  • OMFP 3067/2018
  • Legea 163/2018 care permite distribuirea de dividende pe parcursul anului
  • OMFP 3103/2017
  • Legea 296/2023 privind unele masuri fiscal-bugetare pentru asigurarea sustenabilitatii financiare a Romaniei pe termen lung
  • OMFP 1447/2023 pentru modificarea si completarea unor reglementari privind documentele financiar-contabile

  Explicatii complete gasiti in ghidul Manualul de inventariere. Societati comerciale. PFA. ONG.

...Vezi AICI detaliile complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
populismlimitarea datoriei publicepolitici populiste


Data aparitiei: 06 Iulie 2011

Votati articolul "Limitam datoria publica pentru a ne apara de populism":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri





Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X