email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ce banci isi parasc cel mai repede datornicii la Biroul de Credit

datornicidatorii bancicrediteBiroul de Creditlista neagra datorniciamenzi banci

Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP) a sanctionat recent trei banci pentru pentru raportari eronate catre Biroul de Credit. Institutiile in cauza se fac vinovate de faptul ca nu si-au anuntat clientii din timp ca vor fi inscrisi in lista rau-platnicilor in cazul in care nu isi vor achita restantele in perioada obligatorie.

Astfel, BCR, Bancpost si Raiffeisen au fost sanctionate pentru raportari eronate catre Biroul de Credit, BCR primind si o amenda de 1.200 de lei pentru incalcarea dreptului la opozitie al clientului, potrivit surselor din media.

Stergerea unui client din baza de date a Biroului de Credit poate fi efectuata doar de catre ANSPDCP si Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorului in cazul in care constata ca raportarile au fost facute in mod ilegal si ca, in fapt, acele persoane nu au inregistrat o restanta mai mare de 10 de lei si mai lunga de 30 de zile la un imprumut bancar, acestea fiind conditiile care inscriu rau-platnicii in baza de date.

La finalul celor 30 de zile, banca trebuie sa instiinteze clientul si sa ii acorde acestuia un termen de 15 zile pentru a plati restanta sau pentru a contesta decizia. BCR a facut insa inregistrarea in baza de date a Biroului de Credit cu doua zile inainte expirarii termenului.

Reprezentanti din partea BCR se apara spunand ca datoria a fost achitata la o luna si jumatate dupa ce persoana in cauza a fost instiintata ca va intra pe lista neagra a datornicilor. In plus, reclamatia a fost facuta abia dupa un an si jumatate, cel mai probabil, dupa cum spun acestia, pentru a se putea contracta un nou credit la o alta banca.

 ANSPDCP considera ca aceste sanctiuni sau amenzi nu au o mare importanta pentru banci, motiv pentru care cele mai multe nici nu sunt contestate in instanta, chiar daca bancile nu le considera indreptatite. Din totalul celor 41 de banci prezente in Romania, Biroul de Credit a acordat  480 de amenzi unui numar de 24 de banci. Valoarea totala a acestor amenzi in prima parte a acestui an se ridica la 4,3 milioane de lei. Cele mai multe sanctiuni au fost date pentru omisiunile din contractele de credit sau depozit si perceperea unor comisioane considerate ilegale.

NOUTATI Contabile 2024

Sinteza noutatilor Contabile din 2024:


• Aplicarea sistemului e-Factura
• Sistemul RO e-Transport
• Sistemul garantie-returnare (RetuRO)
• Raportarea SAF-T
• Managementul stocurilor – implicatii fiscale si raportarea in SAF-T
• Prelucrare stocuri in sistem lohn

Descopera TOATE noutatile contabile in Ghidul practic al contabilitatii in 2024. Legislatie explicata - Exemple detaliate - Monografii contabile complete.

...Vezi AICI detalii complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
datornicidatorii bancicrediteBiroul de Creditlista neagra datorniciamenzi banci


Data aparitiei: 05 August 2011

Votati articolul "Ce banci isi parasc cel mai repede datornicii la Biroul de Credit":
Rating:

Nota: 4.75 din 5 din 4 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X