email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Inflatia ar putea creste brusc din cauza preturilor la energie si gaze

inflatiarata inflatieiBNRcrestere preturipret energiepret gaze

Eliminarea subventiilor la caldura si liberalizarea preturilor la energie electrica si gaze naturale au facut deja ca Banca Nationala a Romaniei sa nu se mai astepte la o rata a inflatiei mai mica in perioada urmatoare. In luna mai, BNR a revizuit prognoza de inflatie pentru 2011 de la 3,6% la 5,1%

In plus, BNR mentine rata dobanzii de politica monetara la 6,25%, avand ca motiv atat estomparea efectelor majorarii TVA de anul trecut, cat si mentinerea unor politici preventive cerute de instabilitatea externa. Estimarile legate de inflatie ale bancii centrale sunt sustinute atat de ING, care prevede o rata de inflatie de 4,7% la sfarsitului acestui an, cat si de BCR care a prognozat o rata apropiata de 5%.

Potrivit unor economisti, eliminarea subventiilor la caldura ar putea aduce un aport estimat pe inflatie de 0,5%. In paralel, Comisia Europeana a aprobat in aceasta vara schema de sprijin prin certificate verzi pentru energia regenerabila. Decizia are implicatii asupra preturilor la electricitate, care ar trebui sa creasca cu aproximativ 30% pana in 2017, ceea ce inseamna o crestere de 5% pe an.

Se considera, in continuare, ca pe termen lung este greu de mentinut o rata a inflatiei la nivelul european. In conditiile in care preturile la elecricitate, gaze, caldura si transport local sunt mentinute sub media europeana, lupta BNR-ului cu inflatia devine una si mai dificila.

Majorarile de pret sunt astfel estimate pentru 2013, mai ales ca anul 2012 este an electoral. Odata cu aceasta crestere a preturilor, se estimeaza ca la sfarsitul anului 2013, rata inflatiei va fi de aproximativ 6%. Din 2000 si pana in prezent, cea mai scazuta rata a inflatiei a fost inregistrata in 2007 cand aceasta a ajuns la 3,7%, ca urmare a unei productii agricole bogate din anul anterior si a unei aprecieri considerabile a leului fata de euro.

de Mihaela Pascu

NOUTATI din Legislatia Contabila

Decontarile de la A la Z


Atentie la 5 tipuri de operatiuni de decontare care pun probleme in practica
 1.  Decontarea prin compensare
 2.  Darea in plata in contul dividendelor
 3.  Avantaje in natura sau cheltuieli sociale
 4.  Decontarea achizitiilor/vanzarilor cu plata in rate
 5.  Decontarile din operatiuni in participatie

Lucrarea Decontarile de la A la Z, realizata de reputatul specialist Olga Crevelescu, are marele merit ca grupeaza intr-un singur loc explicatii profesioniste si complete despre toate tipurile de decontari!

...Vezi AICI detalii complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
inflatiarata inflatieiBNRcrestere preturipret energiepret gaze


Data aparitiei: 12 August 2011

Votati articolul "Inflatia ar putea creste brusc din cauza preturilor la energie si gaze":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X