email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Raportarea contabila semestrial are termen la 31 august

ANAFraportare contabila semestrialacontribuabilitermen raportare contabila

In aceasta perioada li se reaminteste contribuabililor ca, pentru anul in curs, termenul de depunere a Raportarii contabile semestriale si a declaratiei pe propria raspundere pentru entitatile care intra in sfera de reglementare contabila a Bancii Nationale a Romaniei (BNR), este miercuri, 31 august 2011.

Se precizeaza astfel ca sistemul de raportare contabila semestriala se aplica entitatilor care intra in sfera de reglementare contabila a BNR, respectiv: bancilor, persoane juridice romane, sucursalelor din Romania ale institutiilor de credit straine, organizatiilor cooperatiste de credit, institutiilor emitente de moneda electronica, bancilor de economisire si creditare in domeniul locativ, bancilor de credit ipotecar, inscrise in Registrul institutiilor de credit potrivit prevederilor art. 417 din Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr. 99/2006 privind institutiile de credit si adecvarea capitalului.

De asemenea, sistemul de raportare contabila semestriala se aplica si institutiilor financiare nebancare, institutiilor de plata care acorda credite legate de serviciile de plata si a caror activitate este limitata la acordarea de servicii de plata si institutiilor emitente de moneda electronica sau la Fond a caror activitate este limitata la emiterea de moneda electronica si prestarea de servicii de plata.

Raportari contabile semestriale aplicabile entitatilor ce intra in sfera de reglementare contabila a BNR cuprind urmatoarele formulare:

-    Situatia activelor, datoriilor si capitalurilor proprii, cod 10;

-    Contul de profit si pierdere, cod 20;

-    Date informative, cod 30.

Pentru raportarile contabile semestriale care trebuie depuse la Directia supraveghere din cadrul BNR, institutiile de credit primesc de la aceasta directie, prin reteaua de comunicatii interbancare sau pe dischete HD/1,44 Mb, fisierele cuprinzand modelele formularelor ce trebuie completate, care constituie baza pentru editarea in forma scrisa, prin listare, a formularelor respective, modificarea in orice fel a structurii fisierelor fiind interzisa.

In plus, pentru raportarile contabile semestriale care trebuie depuse la unitatile teritoriale ale MFP, formatul electronic, continand formularistica necesara si programul de verificare cu documentatia de utilizare aferenta, se obtine prin folosirea programului de asistenta elaborat de MFP pentru entitatile autorizate, reglementate si supravegheate de BNR.

De retinut ca programul de asistenta este pus la dispozitia acestor entitati, gratuit, de unitatile teritoriale ale finantelor publice, poate fi descarcat de pe websiteul ANAF, de la adresa www.anaf.ro/ Asistenta contribuabili/ Programe utile/ Situatii financiare.

de Mihaela Pascu

NOUTATI Contabile 2024

Sinteza noutatilor legislative 2024:


TAX MEMO - MEMORATOR TAXE SI IMPOZITE!

->>  Numele obligatiei fiscale respective
->>  Ce act normativ se aplica
->>  Categorii de contribuabili vizati
->>  Termene de plata
->>  Ce declaratii trebuie depuse obligatoriu
->>  Exceptiile de la regula (daca exista)
->>  Observatii, precizari, recomandari, atentionari

Iti sunt acum disponibile doar in 30 sec.

...Vezi AICI detalii complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
ANAFraportare contabila semestrialacontribuabilitermen raportare contabila


Data aparitiei: 26 August 2011

Votati articolul "Raportarea contabila semestrial are termen la 31 august":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X