email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Avantaje si dezavantaje: vrei sa fii proprietar sau chirias?

chiriePrima casaachizitie imobilcredit imobiliar

Cei care locuiesc in Bucuresti sunt nevoiti sa plateasca vreme de mai multi ani chirii destul de insemnate in fiecare luna, multi dintre acestia fiind in imposibilitatea financiara de a face un credit pentru achizitionarea unei locuinte. Exista insa si o categorie a celor care prefera sa plateasca in continuare chirie chiar daca ar indeplini conditiile stabilite de banci pentru contractarea creditelor imobiliare.

Care sunt insa avantajele si dezavantajele unui astfel de sistem de plata a chiriei si ce are de castigat un chirias fata de un proprietar? In mod cert, analistii recomanda achizitionarea imobilului atunci cand exista aceasta posibilitate. Bancile acorda o finantare cu dobanzi mai mici prin Prima Casa si faciliteaza astfel tranzactiile de acest tip.

In prezent, creditele imobiliare au costuri mult mai reduse decat perioada de dinainte de criza astfel ca o rata la banca pentru un apartament se apropie de costul unei chirii pentru o locuinta cu o suprafata similara.

De exemplu, o chirie medie pentru un apartament cu doua camere poate ajunge la 350 de euro, iar o rata la banca la un credit de circa 60.000 de euro poate ajunge la o valoare similara care sa fie platita lunar, avantajul fiind ca fiecare astfel de rata va reprezenta o investitie in propria locuinta.

In cazul unui contract de vanzare-cumparare, vor exista niste costuri suplimentare legate de avans si plata diferitelor certificate necesare pentru finalizarea tranzactiei, precum certificatul de evaluare a imobilului, precum si certificatul energetic. La acestea se adauga si costurile lucrarilor de renovare sau de imbunatatire, dupa caz. In schimb, cel care plateste chiria trebuie sa mai plateasca intretinerea si alte cheltuieli ale utilitatilor (Internet, cablu, energie electrica).

Chiar daca exista diferente semnificative de costuri in primul an prin comparatie intre un chirias si un proprietar, suma platita de investitor este considerata o investitie, in vreme ce cheltuielile facute de chirias nu vor putea fi valorificate in folosul celui care le plateste.

Unele apartamente din cartierele periferice ale Bucurestiului au astazi preturi cu pana la 40% mai mici decat cele afisate inainte de declansarea crizei. In paralel, chiriile au inregistrat scaderi similare ale punctelor procentuale si mentin piata la un nivel moderat.

NOUTATI din Legislatia Contabila

PFA 2024. Ce SOLUTII si AVANTAJE mai sunt?


Important: PFA-urile au fost grav lovite de modificarile Codului Fiscal Mai e ceva de facut pentru a fi rentabile?
Legislatia pentru PFA s-a schimbat!

CUM se aplica, CAT ne afecteaza si (mai ales)
CE SOLUTII exista pentru a ne salva?

Afla acum care sunt solutiile ingenioase oferite de expertul Horatiu Sasu parcurgand lucrarea PFA/II/IF: Taxe, impozite, deduceri, contributii!
Vei gasi aici explicatii si exemple 100% practice, cu aplicabilitate certa si imediata!

...Vezi AICI detaliile complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
chiriePrima casaachizitie imobilcredit imobiliar


Data aparitiei: 13 Septembrie 2011

Votati articolul "Avantaje si dezavantaje: vrei sa fii proprietar sau chirias?":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 2 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X