email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Studiu de caz: Declaratiile rectificative in cazul procedurii de corectare a salariilor

Declaratia 112declaratii rectificativecalcul salarii

Valabil la 16.09.2011

Cum va proceda o societate in cazul in care se produce o eroare la calculul salariilor prin omiterea inscrierii unui bonus, iar aceasta eroare este observata dupa inchiderea lunii contabile si ulterior depunerii declaratiei 112? Cum se va inregistra, prin urmare, corectia si cum se va corecta declaratia 112? De asemenea, cand va fi facuta plata de taxe aferente acestei corectii si cum va proceda societatea si in cazul in care nu a fost primit un concediu medical in timp util pana la inchiderea lunii?

Intr-o astfel de situatie, societatea va reveni asupra statului de salarii intocmit initial si va intocmi un stat de salarii rectificativ, unde va fi inclus bonusul respectiv pentru salariatul /salariatii care trebuiau sa beneficieze de bonus. Se recalculeaza asadar impozitul pe venit cat si toate contributiile sociale obligatorii, atat cele individuale cat si cele ale angajatorului, depunandu-se Declaratia 112 rectificativa.
 
Declaratia 112 poate fi corectata de contribuabili din proprie initiativa, prin depunerea unei declaratii rectificative, tinand cont de urmatoarele:

- Declaratia 112 rectificativa se intocmeste pe acelasi model de formular ca si declaratia care se corecteaza, bifandu-se cu X casuta aflata pe prima pagina a formularului;

- Declaratia rectificativa se completeaza integral, inscriindu-se toate datele si informatiile prevazute de formular, inclusiv cele care nu difera fata de declaratia initiala
 
Plata diferentelor de impozit si contributii rezultate in urma recalcularii drepturilor salariale se efectueaza la momentul sesizarii erorii si depunerii Declaratiei rectificative 112, cu mentiunea ca pentru perioada dintre data la care obligatiile ar fi trebuit achitate si data achitarii efective se percep dobanzi si penalizari de intarziere.
 
In acelasi mod se procedeaza si cu concediul medical primit cu intarziere, astfel ca se rectifica statul de salarii pentru luna la care se refera, impreuna cu Declaratia 112.

NOUTATI din Legislatia Contabila

Decontarile de la A la Z


Atentie la 5 tipuri de operatiuni de decontare care pun probleme in practica
 1.  Decontarea prin compensare
 2.  Darea in plata in contul dividendelor
 3.  Avantaje in natura sau cheltuieli sociale
 4.  Decontarea achizitiilor/vanzarilor cu plata in rate
 5.  Decontarile din operatiuni in participatie

Lucrarea Decontarile de la A la Z, realizata de reputatul specialist Olga Crevelescu, are marele merit ca grupeaza intr-un singur loc explicatii profesioniste si complete despre toate tipurile de decontari!

...Vezi AICI detalii complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
Declaratia 112declaratii rectificativecalcul salarii


Data aparitiei: 15 Septembrie 2011

Votati articolul "Studiu de caz: Declaratiile rectificative in cazul procedurii de corectare a salariilor":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 3 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X