email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Patriciu: "Totul va deveni mai scump. Absolut totul va fi mai scump"

Patriciuaderarea eurofiscalitate comunamoneda euroEuropa imperiala


Aderarea Romaniei la moneda euro ar putea crea probleme serioase unei tari care va mai avea de muncit multi ani pentru consolidarea situatiei financiare interne. In contextul actualei crize a datoriilor, moneda euro pare sa se fi transformat, in ultimii ani, din panaceu intr-un ghimpe in coasta tarilor in curs de dezvoltare.

Referitor la aceasta problema, Dinu Patriciu considera ca Uniunea Europeana indeplineste toate conditiile pentru metamorfozarea intr-un al Patrulea Reich. Chiar daca initial Uniunea insemna un vis comun la care au aderat numeroase state, fiscalitatea comuna incepe sa isi arate coltii si sa muste ocazional din echilibrul unor tari care au sperat la o situatie mai buna. Cu privire la conceptul initial al Uniunii, Patriciu a declarat:

"La inceputuri, Uniunea Europeana, in care si eu cred, era conceputa ca o Europa a libertatilor, a libertatii de miscare, de intreprindere, de posesie si nu ca pe o Europa imperiala, care se integreaza ca avand o fiscalitate comuna, o moneda europeana. Mai ales fiscalitate. Sa platiti tot atata cat plateste astazi un neamt, lucru care nu ajuta cresterea economica. Noi avem nevoie de crestere economica si nu de inregimentare intr-o fiscalitate comuna".

Romania nu se indeparteaza prea mult de aceasta situatie, iar aderarea la moneda euro nu ar reprezenta un sprijin, ci chiar un pericol. E suficient sa privim doar la tarile care s-au grabit sa imbratiseze o moneda care i-a luat prin surprindere si care a marit costurile pentru o populatie ale carei venituri erau in continuare similare unor tari subdezvoltate. In acest sens, omul de afaceri a amintit ca Romania are nevoie de o dezvoltare continua care poate fi sprijinita numai printr-o fiscalitate redusa si prin niste costuri mai mici:

"Noi trebuie sa crestem, iar asta e conditionata de o fiscalitate redusa, de un stat mai usor, mai ieftin. Exista diferente de cultura, de traditie istorica, de conjunctura, iar aceste diferente nu pot fi uniformizate sub palaria aceleiasi fiscalitati. Europa trebuie sa ne dea posibilitatea de a creste ca sa ajungem in rand cu ceilalti".

Situatia pare sa se fi rasucit astazi la 180 de grade. Ceea ce cu ani in urma trebuia sa indeplineasca niste promisiuni la care multe tari sperau are toate sansele sa devina in prezent latul care se strange tot mai mult in jurul unor economii instabile. Moneda europeana, asa cum a precizat Patriciu, a capatat actualmente trasaturile unei incercari care a dat gres:

"Exista interese care sa transforme teritoriile mai putin dezvoltate ale UE in teritorii de ocupatie. Vorbesc de o Europa imperiala. Al patrulea Reich, care astazi e in pragul colapsului pentru ca moneda euro se dovedeste a fi un experiment nereusit, iar aceasta Europa imperiala nu se transforma decat intr-o Europa a transferurilor".

Ce va insemna moneda euro pentru Romania? In mod cert, ceea ce a insemnat si pentru celelalte tari care nu erau pregatite sa adere la fiscalitatea comuna:

"Totul va deveni mai scump, daca vom adera mai repede la euro. Absolut totul va fi mai scump. S-ar putea sa creasca si veniturile datorita tendintei politicienilor de a se imprumuta si de a-i face pe oameni sa traiasca mai bine iluzoriu, crescand datoriile. Asta s-a intamplat si in Europa. Iar astazi sa plateste asta".

Romania s-ar putea apara in fata cresterii costurilor, iar una dintre aceste masuri ar putea fi reprezentata de scaderea TVA la 15% de la 1 octombrie, considera omul de afaceri Dinu Patriciu. Din punctul sau de vedere, o astfel de modificare adusa taxei pe valoarea adaugata ar sprijini cresterea bugetului si nu ar influenta-o in mod negativ.

In ceea ce priveste aderarea la moneda euro, nu e nimic surprinzator in faptul ca Romania este un bun exemplu de stat care nu-si permite sa invete din greselile proprii, ci din ale vecinilor.

NOUTATI Contabile 2024

A aparut: Ghidul Practic al Monografiilor Contabile 2024


Nu rata ghidul practic care te scoate acum din impasul generat de orice inregistrare contabila!

76 monografii, de maxima actualitate, intocmite impecabil, dezvoltate dupa o structura completa:

Prezentarea cadrului legal
• Noutatile legislative legate de subiectul dezbatut
• Tratamentul contabil exemplificat prin cazuri practice si exemple
• Inregistrarile contabile aferente fiecarui caz practic prezentat
• Tratamentul din punct de vedere fiscal, al TVA si al impozitului pe profit
• Atentionari, recomandari, sfaturi referitoare la subiect

...Vezi AICI detaliile complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
Patriciuaderarea eurofiscalitate comunamoneda euroEuropa imperiala


Data aparitiei: 16 Septembrie 2011

Votati articolul "Patriciu: "Totul va deveni mai scump. Absolut totul va fi mai scump"":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X