email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Munca la negru in vizorul Politiei: 1.400 dosare penale in 4 luni

munca la negrusanctiuni angajatoricontrolfraudeforme legale angajare


In perioada mai-august au fost desfasurate mai multe actiuni de control care s-au finalizat prin intocmirea de catre Politia Romana a 1.400 de dosare penale, fiind aplicate tot in aceeasi perioada circa 48.000 de amenzi de catre politistii de la structurile de investigare a fraudelor.

Cele mai multe dintre cele 31.000 de actiuni de control desfasurate in perioada 2 mai-31 august au avut ca principal obiectiv identificarea si cercetarea faptelor incriminate ca  infractiuni in materia angajarii si utilizarii fortei de munca

In total au fost astfel deschise 1.421 de dosare penale referitoare la fapte comise in legatura cu utilizarea fortei de munca, iar dintre acestea au fost deja solutionate 645 de dosare, in 552 de cazuri fiind dispusa inceperea urmaririi penale. Pentru alte 73 de dosare penale au fost propuse alte solutii.

Raportul intocmit pentru gestionarea acestor date arata ca s-au constatat 682 de infractiuni (89 dintre acestea fiind prevazute in Codul muncii si 593 de alte infractiuni fiind specifice legislatiei care reglementeaza utilizarea fortei de munca). Din numarul total al dosarelor in care s-a inceput urmarirea penala, au fost inaintate parchetului 96 de dosare, cu propunere de punere in miscare a actiunii penale si trimitere in judecata.

Actiunile au fost organizate prin intermediul structurilor teritoriale ale Inspectiei Muncii si au fost aplicate 47.925 de sanctiuni contraventionale, in valoare totala de 62.506.400 de lei, dintre acestea 2.999 de sanctiuni fiind aplicate pentru munca fara forme legale de angajare, in valoare de 42.623.500 de lei. De asemenea, au fost sanctionati 23.624 de angajatori pentru incalcarea prevederilor legislatiei muncii, dintre acestia 2.979 pentru utilizarea fortei de munca fara forme legale.

NOUTATI Contabile 2024

Sinteza noutatilor Contabile din 2024:


• Aplicarea sistemului e-Factura
• Sistemul RO e-Transport
• Sistemul garantie-returnare (RetuRO)
• Raportarea SAF-T
• Managementul stocurilor – implicatii fiscale si raportarea in SAF-T
• Prelucrare stocuri in sistem lohn

Descopera TOATE noutatile contabile in Ghidul practic al contabilitatii in 2024. Legislatie explicata - Exemple detaliate - Monografii contabile complete.

...Vezi AICI detalii complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
munca la negrusanctiuni angajatoricontrolfraudeforme legale angajare


Data aparitiei: 19 Septembrie 2011

Votati articolul "Munca la negru in vizorul Politiei: 1.400 dosare penale in 4 luni":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X