email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Se modifica regulile pentru eliberarea certificatului de atestare fiscala. Vezi ce e nou

modificare cod procedura fiscalaatestare fiscalaeliberare certificat
Procedura de eliberare a certificatului de atestare fiscala se modifica odata cu noul proiect de ordin elaborat de Ministerul Finantelor. Aceasta modificare a fost efectuata ca urmare a schimbarilor aduse de Codul de procedura fiscala, urmarindu-se astfel ca certificatul sa cuprinda si datoriile statului fata de contribuabili.
 
Ordonanta OG 29/2011 care aduce modificari Codului de procedura fiscala stabileste si posibilitatea organului fiscal de a inscrie in certificatul de atestare fiscala sumele certe, lichide si exigibile pe care contribuabilul solicitant al documentului le are de incasat de la autoritatile sau institutiile publice care atribuie contracte de achizitie publica.

In contextul amintit, noul proiect de ordin isi propune sa aplice aceste modificari si sa niveleze diferentele dintre procedura de obtinere a certificatului de atestare fiscala si noile reglementari ale Codului de procedura fiscala. In concret, documentul completeaza Ordinul MFP nr. 752/2006 privind aprobarea procedurii de eliberare a certificatului de atestare fiscala pentru persoane juridice si fizice, a certificatului de obligatii bugetare, precum si a modelului si continutului acestora.

De asemenea, se stabileste un nou formular pentru cererea pe care contribuabilii trebuie sa o depuna atunci cand solicita eliberarea unui certificat de atestare fiscala. In cazul in care contribuabilul are de incasat bani de la autoritatile contractante definite potrivit OUG nr. 34/2006, odata cu depunerea cererii de eliberare a certificatului de atestare fiscala va depune si un document eliberat de respectivele autoritati prin care se certifica cuantumul sumelor certe, lichide si exigibile pe care contribuabilul le are de incasat de la acestea. Documentul trebuie depus in original la administratia finantelor publice in a carei raza teritoriala contribuabilul isi are domiciliul fiscal.

Documentul va contine in mod obligatoriu urmatoarele informatii: denumirea autoritatii contractante; data emiterii documentului; numarul si data incheierii contractului intre contribuabil si autoritatea contractanta; sumele certe, lichide si exigibile datorate pana la data emiterii documentului de catre autoritatea contractanta, defalcate pe fiecare contract in parte; numele, prenumele, functia si semnatura persoanelor imputernicite ale autoritatii contractante; stampila autoritatii contractante.

Organul fiscal care a primit cererea de eliberare a certificatului de atestare fiscala, insotita de documentul care certifica cuantumul sumelor certe, lichide si exigibile pe care contribuabilul le are de incasat de la autoritatile contractante va inscrie in certificatul de atestare fiscala si aceste informatii. De asemenea, organul fiscal poate solicita oricand informatii de la autoritatile contractante in legatura cu datele inscrise in documentele emise de acestea.

Ulterior etapei de verificare, organul fiscal inscrie in certificatul de atestare fiscala informatiile corespunzatoare din documentele eliberate de autoritatile contractante si imprima, pe suport hartie, certificatul de atestare fiscala pe care il semneaza, stampileaza si il comunica contribuabilului.

NOUTATI Contabile 2024

Cum sa „citesti” si sa interpretezi perfect o balanta contabila?


Ghidul practic Balanta de verificare de la A la Z. Analize, corelatii, studii de caz vine in ajutorul dvs. pentru a va scapa de:

• erori de inregistrare aducatoare de amenzi usturatoare din partea inspectorilor veniti in control
• lipsa de cunostinte temeinice din domenii conexe
• lipsa de experienta in lucrul cu conturile, mai ales cand acestea sunt noi, renumerotate ori abrogate!
• incapacitatea de a lua masuri profitabile prin ajustarea balantei pentru profit maxim
• riscul incalcarii legislatiei in vigoare.

Simplifica-ti si securizeaza-ti munca!

...vezi AICI lista completa >>

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
modificare cod procedura fiscalaatestare fiscalaeliberare certificat


Data aparitiei: 21 Septembrie 2011

Votati articolul "Se modifica regulile pentru eliberarea certificatului de atestare fiscala. Vezi ce e nou":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X