email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

MFP ultima ora: Comunicat pentru clarificarea situatiei deficitului bugetar

deficit bugetarIalomitianuForbesdeficit excesivrecesiune




In legatura cu informatiile vehiculate in mass-media cu privire la eventualele neconcordante in ceea ce priveste estimarea deficitului bugetar pentru anul 2012 Ministerul Finantelor Publice face urmatoarele precizari:

"Primul-ministru Emil Boc si ministrul Finantelor Publice Gheorghe Ialomitianu nu au avut pozitii contradictorii in ceea ce priveste estimarea deficitului bugetar pentru anul 2012.

Deficitul bugetar pentru anul 2012 este stabilit in conformitate cu Decizia Consiliului din 7 iulie 2009, prin care s-a declansat procedura de deficit excesiv impotriva Romaniei. Prin aceasta decizie s-a stabilit ca in anul 2012 deficitul bugetar al Romaniei trebuie sa fie mai mic de 3% din Produsul Intern Brut (PIB), aspect mentionat si in raspunsul transmis, de Ministerul Finantelor Publice, la interpelarea domnului senator Dan Voiculescu.

Avand in vedere ca in anul 2011 o serie de companii de stat au fost reclasificate in sectorul administratiei guvernamentale conform normelor europene, deficitul acestora va conduce la diminuarea deficitului care se aproba prin legile bugetare anuale. O estimare a impactului rezultatelor financiare ale acestor companii asupra deficitului bugetar va fi finalizata dupa consultarile care vor avea loc cu reprezentantii Comisiei Europene si FMI, cu ocazia misiunii de evaluare care va avea loc incepand cu data de 24 octombrie ac. Acest aspect l-a avut in vedere primul-ministru Emil Boc, in cadrul declaratiilor sustinute, in data de 18 octombrie 2011, cu ocazia participarii la prima editie Forbes CEO Forum: "Romania 2012 - de la recesiune la relansare economica?".

Cele doua pozitii exprimate de primul-ministru Emil Boc si Ministerul Finantelor Publice sunt in concordanta cu Strategia fiscal-bugetara si cu angajamentele asumate de Guvernul Romaniei in fata partenerilor financiari internationali".

Sursa: Ministerul Finantelor Publice


de Mihaela Pascu

NOUTATI Contabile 2024

Sinteza noutatilor Contabile din 2024:


• Aplicarea sistemului e-Factura
• Sistemul RO e-Transport
• Sistemul garantie-returnare (RetuRO)
• Raportarea SAF-T
• Managementul stocurilor – implicatii fiscale si raportarea in SAF-T
• Prelucrare stocuri in sistem lohn

Descopera TOATE noutatile contabile in Ghidul practic al contabilitatii in 2024. Legislatie explicata - Exemple detaliate - Monografii contabile complete.

...Vezi AICI detalii complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
deficit bugetarIalomitianuForbesdeficit excesivrecesiune


Data aparitiei: 19 Octombrie 2011

Votati articolul "MFP ultima ora: Comunicat pentru clarificarea situatiei deficitului bugetar":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X