email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Accize bauturi. Regim de facturare

accize bauturifactura accizereduceri comercialepret de vanzare
Intrebare:

O societate are profil de distribuitor de bauturi si a incheiat contracte direct cu producatorii de produse purtatoare de accize. Producatorii transmit catre societate la inceput de luna bugete pentru promotii de x+1. La finalul lunii se emite factura valorica cu minus pentru promotiile acordate. Pentru evidenta numarului de promotii acordate si o facturare mai simpla de catre agentii de vanzari pe palmuri s-au facturat 10 baxuri la pret de vanzare si un bax cu 99.99% discount. Mentionam ca receptia se face la pret de vanzare cu adaos pentru intreaga cantitate achizitionata. Este corect din punct de vedere legal?

Raspuns:
Dvs. primiti, de la furnizor, o factura de marfa pe care o receptionati la pretul ei de achizitie (la pretul de furnizor) la care adaugati si marja dvs. de profit (adaosul comercial).
 
Ulterior, primiti de la furnizor, distinct de factura de marfa, o factura cu discount (o factura valorica cu semnul minus), care, in contabilitate, se inregistreaza in contul 609 "Reduceri comerciale primite".
 
La vanzarea marfurilor de catre dvs., emiteti o factura in care se evidentiaza cele 10 baxuri la pretul de vanzare si un bax gratis. In acesta situatie, dvs. ati vindut 1 bax acordat drept discount sub pretul lui de achizitie de la furnizor.
 
Ar trebui ca si dvs. sa emiteti 2 facturi disticte: una pentru marfa, cu intreaga cantitate la pret de vanzare (11 baxuri) si una valorica, cu semnul minus, pentru  1 bax discount, aceasta din urma inregistrindu-se in contabilitate in contul 709 "Reduceri comerciale acordate".
 
Este corect sa evidentiati marfurile la pret de vanzare cu adaos, cu amendamentul ca orice modificare a pretului de vanzare presupune recalcularea marjei brute (a adaosului comercial).
 
Baza legala:
- pct. 51 si art. 160 alin. (8) ultima teza - din REGLEMENTARILE CONTABILE din 29 octombrie 2009 conforme cu Directiva a IV-a a Comunitatilor Economice Europene aprobate prin OMFP 3055/2009 - cu modificarile si completarile ulterioare.


NOUTATI din Legislatia Contabila

Decontarile de la A la Z


Atentie la 5 tipuri de operatiuni de decontare care pun probleme in practica
 1.  Decontarea prin compensare
 2.  Darea in plata in contul dividendelor
 3.  Avantaje in natura sau cheltuieli sociale
 4.  Decontarea achizitiilor/vanzarilor cu plata in rate
 5.  Decontarile din operatiuni in participatie

Lucrarea Decontarile de la A la Z, realizata de reputatul specialist Olga Crevelescu, are marele merit ca grupeaza intr-un singur loc explicatii profesioniste si complete despre toate tipurile de decontari!

...Vezi AICI detalii complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
accize bauturifactura accizereduceri comercialepret de vanzare


Data aparitiei: 28 Octombrie 2011

Votati articolul "Accize bauturi. Regim de facturare":
Rating:

Nota: 4.83 din 5 din 3 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X