email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Modificare Legea Asociatiilor de Proprietari

Liga Habitatregistre contabileasociatie de proprietari
Liga Asociatiilor de Proprietari Habitat a initiat un proiect de modificare a Legii asociatiilor de proprietari prin care propune, printre altele, ca toate deciziile importante sa fie luate cu aprobarea a cel putin doua treimi dintre locatari, cat si faptul ca asociatiile sa nu mai fie subordonate primariilor.

Fata de actuala Lege 230/2007, proiectul de act normativ initiat de Liga Asociatiilor de Proprietari Habitat aduce cateva modificari. Pe langa explicarea termenilor de condominiu, proprietate individuala sau unitate de proprietate, in proiectul de lege au fost enumerate toate partile comune care nu pot fi incluse in proprietatea individuala.

Astfel, sunt considerate a fi parti comune „fundatia imobilului, terenul pe care acesta a fost construit, cladirea propriu-zisa, caile de acces, scarile, casa scarilor, coridoarele, peretii perimetrali si despartitori dintre proprietati, subsolul, cosul de fum, instalatiile de incalzire, apa, canalizare, bransamentele de gaze, tubulatura de evacuare a gunoiului, ghena, structura de rezistenta, fatadele, acoperisul sau terasele”. Se instituie, de asemenea, obligativitatea consolidarii de urgenta a imobilelor afectate de cutremure si se interzice interventia individuala in astfel de cazuri.

Tot la capitolul obligatii, proiectul de lege prevede „ca la dobandirea unei noi proprietati, noul proprietar este obligat sa depuna la asociatie copie dupa actul de proprietate”. Primariile si prefecturile vor si ele obligate „sa elibereze titluri de proprietate pe teren conform Legii 18/1991, fara alte formalitati, in baza cererii si a copiei dupa titlul de proprietate acordat la cumpararea apartamentului”.

Legea initiata de Liga Habitat va contine orientativ un statut al asociatiei de proprietari, un acord de asociere, un regulament pentru locatarii imobilelor si, tot orientativ, un continut minim al registrelor contabile si al proceselor verbale ale adunarii generale.

NOUTATI Contabile 2024

Sinteza noutatilor Contabile din 2024:


• Aplicarea sistemului e-Factura
• Sistemul RO e-Transport
• Sistemul garantie-returnare (RetuRO)
• Raportarea SAF-T
• Managementul stocurilor – implicatii fiscale si raportarea in SAF-T
• Prelucrare stocuri in sistem lohn

Descopera TOATE noutatile contabile in Ghidul practic al contabilitatii in 2024. Legislatie explicata - Exemple detaliate - Monografii contabile complete.

...Vezi AICI detalii complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
Liga Habitatregistre contabileasociatie de proprietari


Data aparitiei: 08 Noiembrie 2011

Votati articolul "Modificare Legea Asociatiilor de Proprietari":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X