email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

CAS-ul se va plati direct la ANAF

MFPANAFCASsomajcontributii


Ministerul Finantelor Publice (MFP) intentioneaza ca, incepand cu 1 ianuarie 2012, plata contributiilor pentru activitati independente sa fie preluata de Agentia Nationala pentru Administrare Fiscala (ANAF) de la casele de pensii, de sanatate si de somaj.
 
"Vrem ca de la 1 ianuarie 2012 sa preluam legislatia si declararea acestor contributii precum si plata lor de la casele de pensii, sanatate si somaj la ANAF pentru toate activitatile independente care trebuie sa achite astfel de contributii. Pentru viitor ne propunem sa continuam sa oferim prin Codul Fiscal simplificare si predictibilitate pentru contribuabili", a declarat Dan Lazar, secretar de stat in MFP.
 
Alte modificari in domeniul fiscal avute in vedere de autoritati vizeaza introducerea sistemului de raportare IFRS pentru sistemul financiar incepand cu 2012 si introducerea pentru unele activitati precum taximetria a posibilitatii de a opta intre plata contributiilor in sistem normal sau plata anticipata a acestora in baza normelor de venit.
 
De asemenea, Ministerul Finantelor va prelungi posibilitatea reducerii cu 50% a penalitatilor pentru contributiile neachitate pana la 30 iunie 2012.
 
Totodata, MFP a anuntat introducerea, din 2013, a principiului optiunii, contribuabilii putand alege fie plata anticipata a impozitului pe profit, fie achitarea acestuia in sistem real, asa cum se intampla in prezent.
 
"In afara modificarilor ce urmeaza sa fie facute, cred ca am simplificat deja destul de mult Codul Fiscal prin crearea Declaratiei unice, introducerea depunerii trimestriale a declaratiei pentru micii contribuabili, prin reducerea penalitatilor dar si prin introducerea datei de 25 a lunii pentru depunerea tuturor declaratiilor. In total am redus de la 491 la 250 numarul taxelor fiscale si parafiscale, si vrem sa continuam acest proces", a adaugat Lazar.

NOUTATI Contabile 2024

Sinteza noutatilor Contabile din 2024:


• Aplicarea sistemului e-Factura
• Sistemul RO e-Transport
• Sistemul garantie-returnare (RetuRO)
• Raportarea SAF-T
• Managementul stocurilor – implicatii fiscale si raportarea in SAF-T
• Prelucrare stocuri in sistem lohn

Descopera TOATE noutatile contabile in Ghidul practic al contabilitatii in 2024. Legislatie explicata - Exemple detaliate - Monografii contabile complete.

...Vezi AICI detalii complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
MFPANAFCASsomajcontributii


Data aparitiei: 17 Noiembrie 2011

Votati articolul "CAS-ul se va plati direct la ANAF":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X