email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum se inregistreaza vanzarile catre populatie pana la repararea casei de marcat?

casa de marcatcodul fiscalinregistrare vanzari



Intrebare:

Cum se inregistreza in registrul special, corect, vanzarile efectuate catre populatie, pana la repunerea in functiune a casei de marcat fiscal, astfel incat, la un eventual control fiscal, in cursul zilei se poate justifica numeralul detinut in sertar?

1.Fiecare produs vandut se inregistreaza in registru in ordinea vanzarilor, pe baza caruia se emite autofactura la sfarsit de zi si care se inregistreaza in registru special.tru (fiind magazin alimentar e imposibil emiterea facturilor pentru fiecare cumparator-persoana fizica).

2.Marfa vanduta se trece intr-un borderou.


Raspuns:

In conformitate cu prevederile art. 6 din Normele metodologice aprobate prin HG 479/2003 , republicata, cu modificarile ulterioare, pana la repunerea in functiune a casei de marcat este obligatorie inregistrarea tranzactiilor in registrul special (numerotat, sigilat si vizat de organul fiscal).

Din modelul prezentat in anexa nr. 2 a) la Norme reiese ca acest registru special se completeaza cu fiecare operatiune/tranzactie in parte, nu produs cu produs, o operatiune/tranzactie putand include unul sau mai multe produse (articole) vandute si nici pe baza unei facturi globale emise la sfarsitul zilei. Pentru necesitati gestionare, in functie de metoda de contabilitate analitica utilizata pentru evidenta marfurilor din gestiunea magazinului, se poate recurge suplimentar si la borderouri, in care sa se inscrie fiecare produs vandut.

Deoarece nu mai este posibila eliberarea bonului fiscal, art. 7 din Normele metodologice prevede ca, la solicitarea clientilor, operatorul economic este obligat sa emita acestora facturi cu respectarea prevederilor Codului fiscal . Rezulta ca nu se emite o factura globala (cu atat mai putin o autofactura, care se utilizeaza doar in cazurile anume precizate de Codul fiscal ) pentru toate vanzarile realizate de-a lungul perioadei in care casa de marcat nu a fost in functiune.

Ca atare, tinand cont de modelul de registru special prezentat in Norme, reiese ca acesta se completeaza cu facturile emise la solicitarea clientilor si cu celelalte vanzari realizate pentru care clientii nu au solicitat facturi.


de Mihaela Pascu

NOUTATI din Legislatia Contabila

PFA 2024. Ce SOLUTII si AVANTAJE mai sunt?


Important: PFA-urile au fost grav lovite de modificarile Codului Fiscal Mai e ceva de facut pentru a fi rentabile?
Legislatia pentru PFA s-a schimbat!

CUM se aplica, CAT ne afecteaza si (mai ales)
CE SOLUTII exista pentru a ne salva?

Afla acum care sunt solutiile ingenioase oferite de expertul Horatiu Sasu parcurgand lucrarea PFA/II/IF: Taxe, impozite, deduceri, contributii!
Vei gasi aici explicatii si exemple 100% practice, cu aplicabilitate certa si imediata!

...Vezi AICI detaliile complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
casa de marcatcodul fiscalinregistrare vanzari


Data aparitiei: 21 Noiembrie 2011

Votati articolul "Cum se inregistreaza vanzarile catre populatie pana la repararea casei de marcat?":
Rating:

Nota: 3.62 din 5 din 30 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X