email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Proiect adoptat de Senat: Casa de Pensii are dreptul de a stabili impozite

Casa de pensiiimpozitunitate administrativ-teritorialaLegea 571/2003defalcare cote



Proiect de Lege pentru completarea art.32 din Legea nr.273/2006 privind finantele publice locale si pentru modificarea art.70 din Legea nr.571/2003 privind Codul fiscal a fost aprobat de Senat, fiind deja prezentat si in Biroul Permanent al Camerei Deputatilor.

Expunerea de motive

Articolul 32 din Legea nr. 273/2006 privind finantele publice locale reglementeaza modul de defalcare a impozitului pe venit incasat la nivelul fiecarei unitati administrativ-teritoriale pe raza careia isi desfasoara activitatea platitorii de impozite si taxe, precum si modalitatea de inregistrare a platitorilor de impozit pe venituri din salarii si de virare a acestui impozit.

Avand in vedere prevederile art. 32 alin. (7) din Legea 273/2006 potrivit carora platitorii au obligatia sa organizeze si sa conduca contabilitatea astfel incat aceasta sa reflecte impozitul aferent veniturilor fiecarei luni, calculat, retinut si virat, pe fiecare entitate organizata la  alta adresa decat sediul, exista posibilitatea ca la nivelul unui judet unde exista mai multe case de pensii acestea sa se inregistreze fiscal la nivelul administratiei locale finantelor publice si sa achite la administratia finantelor publice locale impozitul pe venituri din pensii retinut de la beneficiarii care isi au domiciliul in raza de competenta a fiecarei case locale de pensii, motiv pentru care este necesara crearea posibilitatii Casei Judetene de Pensii si alte Asigurari Sociale de a stabili impozitul pentru fiecare unitate administrativ-teritoriala in parte si de a achita sumele rezultate la unitatile de trezorerie ale administratiilor publice locale astfel incat Directiile Judetene ale Finantelor Publice sa poata defalca cotele din impozit pentru bugetele unitatilor administrativ-teritoriale.

Este astfel necesara si modificarea art. 70 alin. (1) si (9) din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal in vederea aplicarii prevederilor propuse.

Modificarea propusa inclusa in forma adoptata de Senat

Art. I - Articolul 32 din Legea nr. 273/2006 privind finantele publice, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 204 din 31 martie 2010, cu modificarile si completarile ulterioare, se completeaza dupa cum urmeaza:

Dupa alineatul (9) al articolului 32 se introduce un nou alineat, alin. (9 prim), care va avea urmatorul cuprins:

"(9 prim) Casa Judeteana de Pensii si Alte Drepturi de Asigurari Sociale/Casa de Pensii a Municipiului Bucuresti, in calitate de platitor de venituri din pensii, retine si vireaza impozitul calculat pentru fiecare unitate administrativ-teritoriala in parte la unitatea de trezorerie a municipiului resedinta de judet/municipiului Bucuresti, astfel incat directiile generale ale finantelor publice judetene respectiv a Directiei Generale a Finantelor Publice a Municipiului Bucuresti, sa poata proceda la defalcarea cotelor din impozitul pe veniturile din pensii pentru bugetele unitatilor administrativ-teritoriale".
 
Art. II. - Articolul 70 din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 972/23 decembrie 2003, cu modificarile si completarile ulterioare, se modifica dupa cum urmeaza:

1. Alineatul (1) al articolului 70 se modifica si va avea urmatorul cuprins:

"(1) Orice platitor de venituri din pensii are obligatia de a calcula lunar impozitul aferent acestui venit, de a-l retine si a-l vira la unitatea de trezorerie a municipiului resedinta de judet/municipiului Bucuresti, potrivit prezentului articol."


2. Alineatul (9) al articolului 70 se modifica si va avea urmatorul cuprins:

"(9) Impozitul pe veniturile din pensii se retine de catre Casa Judeteana de Pensii si Alte Drepturi de Asigurari Sociale/Casa de Pensii a Municipiului Bucuresti si se vireaza la unitatea de trezorerie a municipiului resedinta de judet/municipiului Bucuresti.



de Mihaela Pascu

NOUTATI Contabile 2024

Sinteza noutatilor Contabile din 2024:


• Aplicarea sistemului e-Factura
• Sistemul RO e-Transport
• Sistemul garantie-returnare (RetuRO)
• Raportarea SAF-T
• Managementul stocurilor – implicatii fiscale si raportarea in SAF-T
• Prelucrare stocuri in sistem lohn

Descopera TOATE noutatile contabile in Ghidul practic al contabilitatii in 2024. Legislatie explicata - Exemple detaliate - Monografii contabile complete.

...Vezi AICI detalii complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
Casa de pensiiimpozitunitate administrativ-teritorialaLegea 571/2003defalcare cote


Data aparitiei: 09 Decembrie 2011

Votati articolul "Proiect adoptat de Senat: Casa de Pensii are dreptul de a stabili impozite":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X