email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

OG nr. 124 stabileste calculul indemnizatiei pentru copii

OG nr. 124legea asistentei socialecalcul indemnizatie lunara copilstimulent insertie




Ordonanta de Urgenta nr. 124 din 27 decembrie 2011 pentru modificarea si completarea unor acte normative care reglementeaza acordarea de beneficii de asistenta sociala a fost publicata in Monitorul Oficial nr. 938 din 30 decembrie 2011

    Legea asistentei sociale nr. 292/2011 creeaza cadrul legal si institutional unitar si coordonat prin care se stabilesc principiile si regulile generale de acordare a masurilor de asistenta sociala, precum si criteriile de organizare si functionare a sistemului in vederea asigurarii conditiilor adecvate pentru elaborarea si implementarea politicilor publice sectoriale din domeniul asistentei sociale.

    Conform art. 14 din Legea nr. 292/2011, nivelurile, respectiv cuantumurile beneficiilor de asistenta sociala, incepand cu anul 2012, se stabilesc in raport cu indicatorul social de referinta (ISR) prin aplicarea unui indice social de insertie.

    Punerea in aplicare a acestor noi prevederi necesita modificarea Legii nr. 61/1993 privind alocatia de stat pentru copii, republicata, a Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificarile si completarile ulterioare, a Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 148/2005 privind sustinerea familiei in vederea cresterii copilului, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 7/2007, cu modificarile si completarile ulterioare, a Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copilului, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 132/2011, si a Legii nr. 277/2010 privind alocatia pentru sustinerea familiei, cu modificarile ulterioare.

    Totodata, potrivit Acordului de imprumut (Proiectul privind modernizarea sistemului de asistenta sociala) dintre Romania si Banca Internationala pentru Reconstructie si Dezvoltare, unul dintre indicatorii de rezultat care conditioneaza acordarea imprumutului prevede utilizarea aceleiasi proceduri de evaluare a veniturilor/bunurilor solicitantilor atat in cazul ajutoarelor pentru incalzirea locuintei, cat si in cazul ajutorului social prevazut de Legea nr. 416/2001, cu modificarile si completarile ulterioare, si al alocatiei pentru sustinerea familiei acordate in baza Legii nr. 277/2010, cu modificarile ulterioare.

    In absenta reglementarilor care sa asigure punerea in aplicare a prevederilor Legii nr. 292/2011, precum si a Acordului de imprumut (Proiectul privind modernizarea sistemului de asistenta sociala) dintre Romania si Banca Internationala pentru Reconstructie si Dezvoltare, pe de o parte, se creeaza confuzie in privinta notiunilor care definesc beneficiile de asistenta sociala, iar, pe de alta parte, se ajunge la nerespectarea unor cerinte asumate si la neacordarea sumelor din imprumut corespunzatoare indicatorului de rezultat.

    In considerarea faptului ca elementele sus-mentionate trebuie aplicate incepand cu data de 1 ianuarie 2012, constituind astfel o situatie extraordinara, a carei reglementare nu poate fi amanata, se impune adoptarea de masuri imediate pe calea ordonantei de urgenta.

   In temeiul art. 115 alin. (4) din Constitutia Romaniei, republicata,

    Guvernul Romaniei adopta prezenta ordonanta de urgenta.

    ART. I
    Legea nr. 61/1993 privind alocatia de stat pentru copii, republicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 300 din 7 mai 2009, se modifica dupa cum urmeaza:


    1. Articolul 3 va avea urmatorul cuprins:

    "Art. 3. - (1) Cuantumul alocatiei de stat pentru copii se stabileste in raport cu indicatorul social de referinta, denumit in continuare ISR, dupa cum urmeaza:
    a) 0,4 ISR pentru copiii cu varsta de pana la 2 ani (sau de pana la 3 ani, in cazul copilului cu handicap);
    b) 0,084 ISR pentru copiii cu varsta cuprinsa intre 2 ani si 18 ani, precum si pentru tinerii prevazuti la art. 1 alin. (3);
    c) 0,168 ISR pentru copiii cu varsta cuprinsa intre 3 ani si 18 ani, in cazul copilului cu handicap, conform prevederilor art. 58 alin. (1) din Legea nr. 448/2006 privind protectia si promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare.
    (2) Titular al dreptului la alocatia de stat pentru copii este copilul.
    (3) Alocatia de stat pentru copii prevazuta la alin. (1) lit. a) se cumuleaza cu indemnizatia lunara, stimulentul lunar sau stimulentul de insertie, prevazute de Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 148/2005 privind sustinerea familiei in vederea cresterii copilului, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 7/2007, cu modificarile si completarile ulterioare, respectiv de Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor, aprobata cu modificari prin Legea nr. 132/2011."

Textul aferent Ordonantei de Urgenta nr. 124 poate fi consultat AICI.

de Mihaela Pascu

NOUTATI Contabile 2024

Sinteza noutatilor legislative 2024:


TAX MEMO - MEMORATOR TAXE SI IMPOZITE!

->>  Numele obligatiei fiscale respective
->>  Ce act normativ se aplica
->>  Categorii de contribuabili vizati
->>  Termene de plata
->>  Ce declaratii trebuie depuse obligatoriu
->>  Exceptiile de la regula (daca exista)
->>  Observatii, precizari, recomandari, atentionari

Iti sunt acum disponibile doar in 30 sec.

...Vezi AICI detalii complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
OG nr. 124legea asistentei socialecalcul indemnizatie lunara copilstimulent insertie


Data aparitiei: 03 Ianuarie 2012

Votati articolul "OG nr. 124 stabileste calculul indemnizatiei pentru copii":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri





Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X