email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Depunerea declaratiei 394 conform noilor modificari

Persoane impozabileTVAdeclaratia 394achizitiiOrdin 3596





Ordinul ANAF nr. 3596/2011 publicat in Monitorul Oficial nr. 927, din 28 decembrie 2011, modifica mai multe reglementari care privesc depunerea Declaratiei 394 si abroga, in acelasi timp,  Ordinul ANAF nr. 702/2011 prin care a fost introdus initial formularul antementionat pentru contribuabilii inregistrati ca platitori de TVA.

Potrivit noilor dispozitii aduse de OANAF 3596, perioada de raportare pentru D394 se considera perioada fiscala declarata pentru depunerea decontului de taxa pe valoarea adaugata (formularul 300) pana in data de 25 inclusiv a lunii urmatoare incheierii perioadei de raportare, cu precizarea ca decontul de TVA se poate depune lunar, trimestrial, semestrial sau anual.

De asemenea, declaratia 394 se depune numai daca in perioada de raportare au fost realizate operatiuni de natura celor care fac obiectul obligatiei de declarare.

Nota: Pentru operatiunile privind livrarile/prestarile si achizitiile efectuate pe teritoriul national realizate pana la 31 decembrie 2011, completarea si declararea formularului 394 se va face in conformitate cu prevederile Ordinului presedintelui ANAF nr. 702/2007 deoarece noile reglementari privind perioada de raportare se aplica incepand cu operatiunile efectuate pe teritoriul national in luna ianuarie 2012.

Noul ordin introduce posibilitatea ca formularul sa poata fi depus si online, in format electronic, sub forma unui fisier PDF, care are atasat un fisier XML, astfel:

- online, pe portalul e-guvernare. Pentru depunerea declaratiei este nevoie ca platitorul sa detina un certificat digital calificat.
-    la registratura organului fiscal sau prin posta cu confirmare de primire, in format hartie semnat si stampilat insotit de suportul electronic.

Declaratia se completeaza/valideaza cu ajutorul programelor de asistenta, care pot fi descarcate gratuit de pe site-ul ANAF, sectiunea Asistenta contribuabili/Programe utile/Declaratii fiscale.

Formularul 394 "Declaratie informativa privind livrarile/prestarile si achizitiile efectuate pe teritoriul national" se completeaza si se depune de catre:

-    persoanele impozabile inregistrate in scopuri de TVA in Romania, pentru orice operatiune taxabila pentru care este emisa o factura, inclusiv pentru avansuri, si pentru care exigibilitatea intervine in perioada de raportare.
-    persoanele impozabile inregistrate in scopuri de TVA in Romania care realizeaza in Romania, de la persoanele impozabile inregistrate in scopuri de TVA in Romania, achizitii de bunuri sau servicii taxabile cu cota prevazuta de lege.

de Mihaela Pascu

NOUTATI Contabile 2024

Sinteza noutatilor Contabile din 2024:


• Aplicarea sistemului e-Factura
• Sistemul RO e-Transport
• Sistemul garantie-returnare (RetuRO)
• Raportarea SAF-T
• Managementul stocurilor – implicatii fiscale si raportarea in SAF-T
• Prelucrare stocuri in sistem lohn

Descopera TOATE noutatile contabile in Ghidul practic al contabilitatii in 2024. Legislatie explicata - Exemple detaliate - Monografii contabile complete.

...Vezi AICI detalii complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
Persoane impozabileTVAdeclaratia 394achizitiiOrdin 3596


Data aparitiei: 05 Ianuarie 2012

Votati articolul "Depunerea declaratiei 394 conform noilor modificari":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X