email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ANAF: Codul fiscal 2012, ultima actualizare conform OUG 125

Codul fiscal 2012OUG 125codul fiscal actualizatANAF




Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) a publicat CODUL FISCAL valabil in 2012, cu ultima actualizare conform 0UG nr. 125 din 27 decembrie 2011 prin care au fost introduse mai multe modificari fiscale cu privire la TVA, venituri impozabile, plata impozitului si cheltuieli.

ANAF a actualizat astfel noul Cod fiscal 2012 prin mijloace informatice, mentionand ca aceasta nu este o republicare. Codul fiscal actualizat 2012, poate fi consultat AICI.

Unele dintre modificarile aduse de OUG 125 elimina din categoria veniturilor neimpozabile la calculul impozitului pe profit diferentele favorabile de valoare rezultate din evaluarea titlurilor de participare si a obligatiunilor emise pe termen lung, efectuata potrivit reglementarilor contabile.

In acelasi timp, au fost  introduse in categoria veniturilor neimpozabile, veniturile reprezentand anularea rezervei inregistrate ca urmare a participarii in natura la capitalul altor persoane juridice.

In categoria cheltuielilor deductibile, au fost introduse si cele:

- inregistrate ca urmare a restituirii subventiilor primite de la Guvern, agentii guvernamentale si alte institutii nationale si internationale;

- cu beneficiile acordate salariatilor in instrumente de capitaluri cu decontare in numerar la momentul acordarii efective a beneficiilor, daca acestea sunt impozitate conform regulilor stabilite la Titlul III "Impozit pe venit".

In categoria cheltuielilor nedeductibile au fost introduse cheltuielile cu beneficiile acordate salariatilor in instrumente de capitaluri cu decontare in actiuni. Acestea reprezinta elemente similare cheltuielilor la momentul acordarii efective a beneficiilor daca acestea sunt impozitate conform Titlului III "Impozit pe venit".

Se introduce in Codul Fiscal prevederea referitoare la stabilirea criteriilor pentru conditionarea inregistrarii in scopuri de TVA a societatilor comerciale cu sediul activitatii economice in Romania infiintate in baza Legii nr. 31/1990 privind societatile comerciale, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, care sunt supuse inmatricularii la registrul comertului - art. 153 alin. (7 indice 1).

Modificarile aduse de OUG 125/2011 au intrat in vigoare de la 1 ianuarie 2012. Va reamintim ca aceste schimbari pot fi consultate in CODUL FISCAL 2012, ACTUALIZAT.





de Mihaela Pascu

NOUTATI Contabile 2024

Manualul de Inventariere a fost actualizat cu Legea 296/2023 si OMFP 1447/2023!


 ATENTIE!

Acum exista reguli noi privind procedura de inventariere, introduse de:

  • Codul fiscal
  • OMFP 3067/2018
  • Legea 163/2018 care permite distribuirea de dividende pe parcursul anului
  • OMFP 3103/2017
  • Legea 296/2023 privind unele masuri fiscal-bugetare pentru asigurarea sustenabilitatii financiare a Romaniei pe termen lung
  • OMFP 1447/2023 pentru modificarea si completarea unor reglementari privind documentele financiar-contabile

  Explicatii complete gasiti in ghidul Manualul de inventariere. Societati comerciale. PFA. ONG.

...Vezi AICI detaliile complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
Codul fiscal 2012OUG 125codul fiscal actualizatANAF


Data aparitiei: 16 Ianuarie 2012

Votati articolul "ANAF: Codul fiscal 2012, ultima actualizare conform OUG 125":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X