email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cheltuieli ulterioare imobilizari necorporale

mijloace fixeamortizareOMFP 3055/2009HG 2139/2004




Intrebare:

O societate are un program de salarizare in valoare de 4.800 lei care este amortizat in totalitate. In ianuarie 2012 se fac doua dezvoltari si anume:
- programul genereaza fisierul de banca, factura pentru acest serviciu este de 2.087 lei si
- importa fisierul de prezenta din programul de pontaj, factura are valoarea de 2.174 lei. Cum se vor inregistra aceste doua facturi si care sunt contarile?


Raspuns:

Potrivit prevederilor Reglementarilor contabile conforme cu Directiva a IV-a a omunitatilor Economice Europene aprobate prin OMFP 3055/2009 pct 88 alin 1 si 2, cheltuielile ulterioare efectuate cu o imobilizare necorporala dupa cumpararea sau finalizarea acesteia se inregistreaza in conturile de cheltuieli atunci cand sunt efectuate.

Cheltuielile ulterioare vor majora costul imobilizarii necorporale atunci cand este probabil ca aceste cheltuieli vor permite activului sa genereze beneficii economice viitoare peste performanta prevazuta initial si pot fi evaluate credibil.
 
Potrivit art. III Alte precizari, alin. (2) din HG 2139/2004 - Catalogul privind clasificarea si duratele normate de functionare a mijloacelor fixe, in cazul in care se efectueaza modernizari asupra unor active imobilizate, sunt posibile urmatoarele situatii:

a) daca activul nu a fost amortizat integral, valoarea modernizarii se va amortiza fie pe durata normala de utilizare ramasa, fie se va majora durata normata de utilizare cu maxim 10% din perioada initiala;
b) daca modernizarile ulterioare se efectueaza dupa expirarea perioadei normale de utilizare, atunci societatea va stabilii o noua durata normala de utilizare, printr-o comisie tehnica sau printr-un expert tehnic independent.
 
Potrivit art 24 alin (3) lit d) din Codul fiscal , sunt considerate mijloace fixe amortizabile investitiile efectuate la mijloacele fixe existente, sub forma cheltuielilor ulterioare realizate in scopul imbunatatirii parametrilor tehnici initiali si care conduc la obtinerea de beneficii economice viitoare, prin majorarea valorii mijlocului fix;
 
Avand in vedre aceste prevederi aceste facturi vor fi inregistrate in valoarea mijlocului fix, majorand valoarea activului.
 
208" Alte imobilizari necorporale" analitic program  = 401 "Furnizori"



de Mihaela Pascu

NOUTATI Contabile 2024

Sinteza noutatilor Contabile din 2024:


• Aplicarea sistemului e-Factura
• Sistemul RO e-Transport
• Sistemul garantie-returnare (RetuRO)
• Raportarea SAF-T
• Managementul stocurilor – implicatii fiscale si raportarea in SAF-T
• Prelucrare stocuri in sistem lohn

Descopera TOATE noutatile contabile in Ghidul practic al contabilitatii in 2024. Legislatie explicata - Exemple detaliate - Monografii contabile complete.

...Vezi AICI detalii complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
mijloace fixeamortizareOMFP 3055/2009HG 2139/2004


Data aparitiei: 17 Februarie 2012

Votati articolul "Cheltuieli ulterioare imobilizari necorporale":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X