email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Guvernul Romaniei: tarifele notarilor ar putea fi liberalizate

tarife notaricabinete notarialeproiect legeliberalizare tarifetarif minim notari





Saptamana aceasta, Guvernul Romaniei a aprobat un memorandum referitor la un proiect prin care tarifele stabilite de notari pentru unele categorii de lucrari si acte notariale. Prin acest proiect se doreste astfel scaderea acestor tarife si cresterea competitiei intre cabinetele notariale.

In concret, proiectul isi propune sa identifice o serie de lucrari si acte notariale pentru care sa nu mai fie perceput un onorariu minim stabilit de Ministrul Justitiei la propunerea notarilor , ci sa se aplice tarife stabilite pe baza unor referinte. Ministerul Justitiei va elabora un proiect de lege in acest sens, daca semnalele pe care le va avea in urma testarii pietei vor fi pozitive.

In acest sens, Ministerul Justitiei va identifica pana la data de 6 martie 2012 actele si lucrarile notariale care vor face obiectul proiectului pilot, iar pana in luna aprilie 2012 va fi redactat proiectul de lege. Proiectul de lege urmeaza sa fie actualizat in perioada urmatoare (6-12 luni), pe masura ce Ministerul Justitiei va primi un feedback pe baza unor chestionare care vor fi aplicate atat notarilor, cat si cetatenilor, pe marginea acestei masuri.

"Este o masura gandita cu atentie, care sa nu perturbe echilibrul unei profesii care functioneaza foarte bine, dar care sa contribuie la modernizarea ei si la flexibilizarea regulilor de concurenta in cadrul acestei profesii", a afirmat Catalin Predoiu.

Ministrul Justitiei a mai precizat ca eliminarea onorariului minim ar putea fi aplicata pentru toate categoriile de servicii oferite de cabinetele notariale si inlocuirea lor cu pretul de referinta, daca acest proiect pilot se va dovedi a fi de succes.

Proiectul se desfasoara pe perioada unui an calendaristic si este derulat impreuna cu Consiliul Concurentei si Uniunea Nationala a Notarilor Publici.

Biroul de presa




de Mihaela Pascu

NOUTATI Contabile 2024

Sinteza noutatilor Contabile din 2024:


• Aplicarea sistemului e-Factura
• Sistemul RO e-Transport
• Sistemul garantie-returnare (RetuRO)
• Raportarea SAF-T
• Managementul stocurilor – implicatii fiscale si raportarea in SAF-T
• Prelucrare stocuri in sistem lohn

Descopera TOATE noutatile contabile in Ghidul practic al contabilitatii in 2024. Legislatie explicata - Exemple detaliate - Monografii contabile complete.

...Vezi AICI detalii complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
tarife notaricabinete notarialeproiect legeliberalizare tarifetarif minim notari


Data aparitiei: 22 Februarie 2012

Votati articolul "Guvernul Romaniei: tarifele notarilor ar putea fi liberalizate":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X