email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Garda Financiara monitorizeaza toate achizitiile intracomunitare prin aplicatia informatica Trafic Control

ANAFgarda financiaratrafic controlachizitii intracomunitare
Incepand cu data de 15 martie 2012, in urma intrarii in vigoare a Ordinului presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (A.N.A.F.) nr.406/2012, Garda Financiara monitorizeaza continuu toate transporturile de achizitii intracomunitare in punctele de trecere a frontierei de stat cu tarile membre UE. Aceasta masura este necesara pentru a intari analiza de risc in ceea ce priveste controlul in domeniul achizitiilor intracomunitare in vederea diminuarii evaziunii fiscale pe acest segment. Ordinul mai prevede ca toate transporturile de marfuri din spatiul comunitar care se incadreaza in categoria bunurilor cu risc fiscal ridicat precum legume – fructe, carne, produse accizabile, flori etc. sa fie sigilate la intrarea in tara pana la destinatia finala a respectivului transport.

Pe parcursul anului 2011, in urma utilizarii aplicatiei Trafic Control, Garda Financiara a confiscat/ indisponibilizat asigurator 300 de transporturi (TIR-uri), fiind totodata incasat TVA in avans ce insumeaza peste 90 milioane lei, valoarea marfurilor confiscate ridicandu-se la suma de 450 milioane lei. De asemenea, au fost instituite masuri asiguratorii pentru o valoare totala de 270 milioane lei si au fost intocmite sesizari penale pentru prejudicii aduse bugetului consolidat de peste 470 milioane lei.

In anul 2012, in perioada 1 ianuarie – 14 martie,  Garda Financiara a identificat si confiscat/indisponibilizat asigurator 83 de transporturi (TIR-uri) care nu intruneau conditiile legale de transport sau erau destinate unor societati comerciale cu un caracter fiscal inadecvat (de tip fantoma sau cu datorii la bugetul de stat), valoarea confiscarilor in aceste cazuri fiind de 6,6 milioane lei, iar TVA incasata in avans a reprezentat 8,5 milioane lei. Totodata, in perioada de referinta, comisarii Garzii Financiare au instituit masuri asiguratorii in domeniul achizitiilor intracomunitare, pentru o valoare de peste 96 milioane lei, in vederea recuperarii prejudiciului.

“A.N.A.F., prin Garda Financiara si cu sprijinul Politiei de frontiera, va monitoriza practic toate transporturile intracomunitare, astfel incat, pe acest segment, sustragerile de la plata obligatiilor fiscale sa fie reduse considerabil. Pe aceasta cale facem un apel catre toti operatorii economici care efectueaza achizitii intracomunitare sa colaboreze cu institutiile statului, astfel incat punctele de trecere a frontierei sa nu se aglomereze. Totodata ii asiguram ca echipele noastre vor lucra in cel mai rapid ritm posibil pentru a nu ingreuna traficul de marfuri”, a declarat domnul Sorin Blejnar, presedintele A.N.A.F.
 

NOUTATI Contabile 2024

A aparut: Ghidul Practic al Monografiilor Contabile 2024


Nu rata ghidul practic care te scoate acum din impasul generat de orice inregistrare contabila!

76 monografii, de maxima actualitate, intocmite impecabil, dezvoltate dupa o structura completa:

Prezentarea cadrului legal
• Noutatile legislative legate de subiectul dezbatut
• Tratamentul contabil exemplificat prin cazuri practice si exemple
• Inregistrarile contabile aferente fiecarui caz practic prezentat
• Tratamentul din punct de vedere fiscal, al TVA si al impozitului pe profit
• Atentionari, recomandari, sfaturi referitoare la subiect

...Vezi AICI detaliile complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
ANAFgarda financiaratrafic controlachizitii intracomunitare


Data aparitiei: 19 Martie 2012

Votati articolul "Garda Financiara monitorizeaza toate achizitiile intracomunitare prin aplicatia informatica Trafic Control":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 2 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X