email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Anunt ANAF: Raportarea anuala pentru persoanele fizice

ANAFraportare anuala
Directia Generala a Finantelor Publice Ialomita informeaza contribuabilii ca Potrivit Ordinului nr. 52/2012 care stabileste regulile pentru depunerea situatiilor financiare corespunzatoare anului 2011, persoanele juridice aflate in lichidare trebuie sa depuna raportarea anuala, in termen de 90 de zile de la incheierea fiecarui an calendaristic, (pana cel tarziu vineri 30 martie 2012), la administratiile financiare teritoriale.

Aceasta obligatie se aplica societatilor comerciale, societatilor/companiilor nationale, regiilor autonome, institutelor nationale de cercetare-dezvoltare, societatilor cooperatiste si celorlalte persoane juridice, aflate in lichidare.

Raportarile se pot depune direct la registratura administratiilor financiare sau la oficiile postale, prin scrisori cu valoare declarata.

Situatiile financiare anuale pentru persoanele juridice aflate in procedura de lichidare trebuie sa cuprinda urmatoarele formulare:
- Situatia activelor, datoriilor si capitalurilor proprii;
- Situatia veniturilor si cheltuielilor;
- Date informative;
- Situatia activelor imobilizate;
- Formularele: "Situatia activelor, datoriilor si capitalurilor proprii"; "Situatia veniturilor si cheltuielilor", "Date informative" si "Situatia activelor imobilizate" cuprinse in raportarea anuala la 31decembrie si sunt intocmite pe baza balantei de verificare a conturilor sintetice la data de 31 decembrie.

Nerespectarea reglementarilor legale cu privire la intocmirea, semnarea si depunerea in termenul legal la administratiile fiscale teritoriale a situatiilor financiare anuale constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda.

Astfel, pentru nedepunerea in termenul legal a situatiile financiare, amenda este cuprinsa intre 300 si 1000 de lei, daca perioada de intarziere este cuprinsa intre 1 si 15 zile lucratoare. Daca perioada de intarziere este cuprinsa intre 16 si 30 de zile lucratoare, amenda variaza intre 1000 si 3000 de lei, in timp ce, daca perioada de intarziere depateste 30 de zile lucratoare, sanctiunea este de pana la 4500 de lei, dar nu mai putin de 1500 de lei. Menntionam ca, pentru neintocmierea si nesemnarea situatiilor financiare anuale, amenda este cuprinsa intre 2.000 si 3.000 lei.

NOUTATI Contabile 2024

Legea nr. 296/2023: Atentie la modificarile fiscale pentru PFA!


PFA/Intreprindere Individuala/Intreprindere Familiala - Legislatia se modifica!

Atentie la NOUTATILE din Codul Fiscal!
Taxele pentru PFA sunt luate la tinta!

Fii mereu informat cu cele mai noi modificari din lege

...vezi AICI lista completa >>

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
ANAFraportare anuala


Data aparitiei: 28 Martie 2012

Votati articolul "Anunt ANAF: Raportarea anuala pentru persoanele fizice":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X